V dôsledku smogu v Thajsku vyhľadali lekársku pomoc vyše dva milióny ľudí

NETKY.SK • 20 Apríl 2023, 13:00 • 2 min
V dôsledku smogu v Thajsku vyhľadali lekársku pomoc vyše dva milióny ľudí

BANGKOK - Obyvatelia Thajska zažívajú problémy zo smogom. Vyhľadať lekárske ošetrenie v dôsledku zdravotných problémov spojených s týmto znečistením ovzdušia muselo od začiatku roka už viac ako 2 milióny ľudí.

slovakia

left justify in out

Približne 2,4 milióna ľudí muselo v Thajsku od začiatku tohto roka vyhľadať lekárske ošetrenie v dôsledku zdravotných problémov spojených so znečistením ovzdušia. TASR správu prevzala vo štvrtok z agentúry AFP. Len tento týždeň bolo v krajine hospitalizovaných 184 465 ľudí, uviedlo thajské ministerstvo zdravotníctva.

 

Medzi najčastejšie zdravotné problémy patria dýchacie problémy, dermatitída, zápaly očí a bolesti hrdla. Metropola Bangkok a severothajské mesto Čchiang Mai patrili vo štvrtok ráno k najviac znečisteným mestám na svete, uviedla spoločnosť IQAir, ktorá monitoruje kvalitu ovzdušia. Zdravotnícke úrady vyzvali obyvateľov, aby nosili respirátory typu N95, zatvárali okná a dvere, chodili von čo najmenej a cvičili vo vnútri. Odborníci tvrdia, že smog v niektorých častiach krajiny spôsobili roľníci, ktorí pália strniská, ako aj dym z lesných požiarov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies