The Chosen sa stal najprekladanejším televíznym programom v histórii + VIDEO

NETKY.SK • 12 Október 2024, 13:14 • 3 min
The Chosen sa stal najprekladanejším televíznym programom v histórii + VIDEO

Seriál o Ježišovi a jeho skutkoch si získava srdcia divákov po celom svete.

slovakia

left justify in out

Seriál "The Chosen" - Vyvolení sa hneď po svojom uvedení vďaka svojej autentickosti, s akou zachytáva stretnutie Ježiša s ľuďmi, ale aj vysokej profesionalite a remeselnej zručnosti stal celosvetovým fenoménom. A jeho popularita aj po siedmich rokoch od jeho vzniku neupadá, naopak. Projekt bol doteraz preložený do viac ako 50 jazykov, čo je viac ako ktorýkoľvek iný televízny seriál v histórii.

No tým sa to nekončí. Kresťanská nezisková organizácia Come and See, ktorá má bohaté skúsenosti v oblasti prekladov biblických textov, prezradila svoje plány preložiť túto šou do ďalších 550 jazykov. „Áno, našou ambíciou je preložiť seriál do 600 jazykov, čo sa ešte nikdy nepodarilo pri žiadnom televíznom programe,“ povedal Stan Jantz, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Come and See. „Je to mimoriadny výkon, ale sme nadšení, že sme sa do toho pustili."

Jantz sa médiám podelil s príbehom o žene v Indii, ktorá najprv sledovala reláciu v angličtine, ale keď si ju pozrela v hindčine, zasiahlo ju to celkom inak:
„Povedala len: 'Ďakujem, že ste to preložili do hindčiny, pretože pre mňa bolo oveľa zmysluplnejšie vidieť to a zažiť to v jazyku môjho srdca.'“
Na Madagaskare si zasa prezident krajiny osobne vyžiadal preklad do malgaštiny po tom, ako si pozrel predstavenie v angličtine. Predstavenie sa potom vysielalo na verejných miestach a dokonca aj vo väzniciach a sirotincoch v celej krajine.

 

Obrazok
Zdroj: omnes.com

A toto nie je prvý rekord, ktorý seriál The Chosen prekonali. Je to najväčší crowdfundingový projekt v histórii, od svojho prvého odvysielania bol streamovaný viac ako 500 miliónov krát a dosiahol viac ako 108 miliónov divákov. Všetko sa začalo tak, že režiséra Dallasa Jenkinsa s jeho projektom odmietli. Keď už to chcel vzdať, akýsi vnútorný hlas mu povedal, že to má skúsiť cez crowdfunding - teda financovanie samotnými divákmi, darcami po celom svete. Vyšlo to neuveriteľne hladko, penaize sa vyzbierali expresne rýchlo. 

Odvtedy vznikli štyri série projektu Vyvolení, od budúceho roka sa pripravuje piata. Okrem toho bolo vydaných niekoľko kníh, spojených so seriálom, vzniklo interaktívne štúdium Biblie, po celom svete sa predávajú rôzne vedľalšie produkty a spomienkové produkty pod značkou The Chosen. 

Autorkou novej knihy "Božia dobrota pre vyvolených" v rámci projektu je režisérova manželka Amanda Jenkinsová. "Je neuveriteľné sledovať, ako seriál v novom svetle pomáha ľuďom spoznať Ježiša," hovorí Jenkinsová. "My, herci a celý štáb naďalej počúvame príbehy ľudí, ktorí od viery odpadli, no vďaka The Chosen sa vracajú späť. Iní tvrdia, že „Vyvolení“ ich inšpirovali k tomu, aby prvýkrát našli Krista. Seriál sa dotýka starých aj mladých, ľudí každej kultúry, v každej krajine sveta. Neexistuje pre to iné vysvetlenie ako to, že Boh jednoducho robí nejakú vec a my máme možnosť byť pri tom tak trochu v prvom rade.“

Popularita seriálu sa prejavila aj na nedávnej konferencii Chosen Insiders Conference (s príznačným názvom ChosenCon), ke+d sa v Orlande na Floride zišlo takmer 6 000 oddaných fanúšikov, aby oslávili program prostredníctvom panelových diskusií, stretnutí s hercami, tajných ukážok a špeciálnych programov.
Medzi nimi bolo predstavenie niekoľkých nových projektov, vrátane animovaného seriálu pre deti - „The Chosen Adventures“, seriálu založeného na Skutkoch apoštolov - „The Way of The Chosen“ a dobrodružného programu v prírode - „The Chosen in the Wild“.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Zdroj: christianpost.com, cbn.com, Foto: catholicworldreport.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies