Tomáš Tatar podpísal ako voľný hráč nový kontrakt. V budúcej sezóne si zahrá so svojim krajanom

NETKY.SK • 3 Júl 2024, 09:17 • 2 min
Tomáš Tatar podpísal ako voľný hráč nový kontrakt. V budúcej sezóne si zahrá so svojim krajanom

NEW JERSEY - Slovenský hokejista Tomáš Tatar podpísal ako neobmedzený voľný hráč ročný kontrakt v hodnote 1,8 milióna dolárov (takmer 1,7 milióna eur) s klubom zámorskej NHL New Jersey Devils. Na novom pôsobisku sa 33-ročný útočník stretne s krajanom Šimonom Nemcom.

slovakia

left justify in out

„Sme nadšení, že ťa máme späť, Tomáš,“ napísali Devils na sociálnej sieti X. Tatar začal uplynulú sezónu v Colorade, za ktoré odohral 27 zápasov s bilanciou jeden gól a osem asistencií. Následne ho vymenili do Seattle, kde v 43 stretnutiach zaznamenal osem gólov a sedem asistencií. V New Jersey si už v minulosti odkrútil dve sezóny, v drese „diablov“ absolvoval 158 zápasov (35 gólov, 43 asistencií).

V NHL hrával Tatar aj za Detroit, Montreal a Vegas. Celkovo odohral 853 stretnutí v základnej časti (220+259), ďalších 52 pridal v play off (7+6). „Diabli“ už pred ním angažovali brankára Jacoba Markströma, obrancov Bretta Pesceho a Brendena Dillona, ale aj útočníkov Paula Cottera a Stefana Noesena.

Tatar reprezentoval Slovensko na šiestich majstrovstvách sveta, dvakrát bol kapitánom. V zbierke má striebornú medailu z roku 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TA3 / TASR, Foto: nhlpa.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies