Tornaľa: Plážové kúpalisko ožilo vďaka novým zábavným prvkom +VIDEO

NETKY.SK • 5 September 2024, 14:42 • 2 min
Tornaľa: Plážové kúpalisko ožilo vďaka novým zábavným prvkom +VIDEO

TORNAĽA - Vďaka finančnej podpore sa podarilo zaobstarať kancelársky kontajner, ktorý slúži ako miesto prvého kontaktu so zákazníkom a predaja vstupeniek.

slovakia

left justify in out

"V roku 2024 sa mohli návštevníci aj domáci obyvatelia regiónu po šiestich rokoch opäť tešiť z plážového kúpaliska v Tornali," informovali zástupcovia mesta. Čiastočná rekonštrukcia kúpaliska pomohla oživiť ponuku letných voľnočasových aktivít.

"Ponuku kúpaliska zatraktívnili aj projekty realizované vďaka podpore Rozvojovej agentúry BBSK," dodali s tým, že v areáli sa podarilo umiestniť nový objekt prvého kontaktu so zákazníkom a nafukovacie zábavné prvky na vodnej hladine umelého jazera.

"Oblastná organizácia cestovného ruchu Gemer v spolupráci s mestom Tornaľa a Rozvojovou agentúrou BBSK úspešne realizovala rozvojový projekt, ktorý prináša vyšší štandard ponúkaných služieb na plážovom kúpalisku 'Morské oko' v Tornali," uviedli predstavitelia projektu.

Vďaka finančnej podpore sa podarilo zaobstarať kancelársky kontajner, ktorý slúži ako miesto prvého kontaktu so zákazníkom a predaja vstupeniek. "Okrem toho toto zariadenie poskytuje aj doplnkovú službu vo forme základnej opravy bicyklov," doplnili.

Na vodnej ploche tento rok pribudla nafukovacia prekážková dráha rôznych obtiažností. "Medzi podporené projekty patrí aj nafukovacie vodné mólo, ktoré zjednodušuje prístup k prekážkovej dráhe a dopĺňa ponuku kúpaliska," vysvetlili.

"Realizácia tohto projektu je len jedným z mnohých krokov, ktoré organizácia podniká na podporu a rozvoj cestovného ruchu na Gemeri," uviedol Jaroslav Hric, výkonný riaditeľ OOCR Gemer.

"Tornaľa patrila dlhodobo k obľúbeným letným oblastiam rekreácie. Tešíme sa z opätovnej rekonštrukcie. Návštevníci majú možnosť stráviť horúce letné dni v zrekonštruovanom areáli a nafukovacie prvky sú lákadlom pre všetky vekové skupiny, keďže nič obdobné v regióne nemáme. Projekt je dôkazom úspešnej spolupráce, ktorá zlepšuje ponuku cestovného ruchu," dodal Hric.

Primátorka mesta Erika Győrfiová k tomu uviedla: "Som veľmi rada, že sa kúpalisko podarilo opäť otvoriť a dokonca pridať prvky, ktoré tu predtým neboli. Plážové kúpalisko má pre mesto Tornaľa veľkú hodnotu a budeme pokračovať v skvalitňovaní ponuky pre domácich aj návštevníkov z okolia. Bez podpory, ako je napríklad tá z Banskobystrického samosprávneho kraja, by to však nebolo možné. Veríme, že nasledujúce sezóny budú ešte lepšie a ponuka kúpaliska sa bude rozširovať."

Rozvojová agentúra podporila projekt sumou 13 500 eur. "Prostredníctvom schémy pomoci bolo podporených mnoho projektov v Banskobystrickom kraji. Ich cieľom je prispieť k rozvoju cestovného ruchu v regiónoch," uviedla Enikő Mag Fodor, členka správnej rady Rozvojovej agentúry BBSK.

"Teší ma, že podpora smeruje aj do odľahlejších regiónov, ako je Tornaľa, kde sme zatraktívnili plážové kúpalisko. Už táto sezóna, počas ktorej ho navštívilo 30 000 ľudí za dva mesiace, dokázala, že investície do takýchto projektov sa oplatia," uzavrela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KOCR Banskobystrický kraj Turizmus, Foto: vobraze.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies