Tragédia na severe Portugalska: Pád vrtuľníka si vyžiadal štyri obete, jedna osoba stále nezvestná

NETKY.SK • 31 August 2024, 08:50 • 2 min
Tragédia na severe Portugalska: Pád vrtuľníka si vyžiadal štyri obete, jedna osoba stále nezvestná

Počet obetí piatkovej nehody vrtuľníka, ktorý sa zrútil na severe Portugalska po návrate z hasičskej misie, stúpol na štyri. Pátranie po poslednom nezvestnom členovi posádky bude pokračovať v sobotu, príčina nehody je stále neznáma.

slovakia

left justify in out

Počet obetí nehody vrtuľníka, ktorý sa zrútil v piatok na severe Portugalska po návrate z hasičskej misie, stúpol na štyri. Stále sa však pátra po jednej nezvestnej osobe.
Vrtuľník havaroval do rieky Douro neďaleko mesta Lamego. Na palube, okrem pilota, ktorý prežil, sa nachádzalo päť členov špecializovaného tímu pohotovostnej a záchrannej jednotky portugalskej žandarmérie.

Prvé dve telá obetí našli medzi troskami vrtuľníka, ktorý sa pri páde rozpadol na dve časti. Ďalšie dve telá sa podarilo objaviť neskôr v blízkosti zadnej časti vrtuľníka, ktorá sa oddelila pri páde.
Hľadanie posledného nezvestného pasažiera prerušili za súmraku a bude pokračovať v dnes.

Príčina nehody zatiaľ zostáva nejasná. Agentúra AFP uvádza, že vrtuľník sa vracal z hasenia požiaru pri meste Baiao v čase nehody.

Na miesto tragédie dorazil aj portugalský premiér Luís Montenegro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: AFP, Reuters, Ilustračná foto: Freepik
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies