Tragédia v iránskej bani: Pri výbuchu zahynulo 51 ľudí

NETKY.SK • 22 September 2024, 11:40 • 2 min
Tragédia v iránskej bani: Pri výbuchu zahynulo 51 ľudí

Pri výbuchu v uhoľnej bani na východe Iránu prišlo o život najmenej 51 osôb a 20 ďalších utrpelo zranenia, informovali miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Najmenej 51 ľudí zomrelo a ďalších 20 sa zranilo pri výbuchu, ktorý sa odohral v uhoľnej bani na východe Iránu.
Pôvodné správy hovorili o minimálne 30 obetiach a 17 zranených osobách.

Únikom metánu bol spôsobený výbuch, ku ktorému došlo v meste Tabas, situovanom asi 540 kilometrov juhovýchodne od Teheránu.

Irán disponuje bohatými zásobami nerastných surovín. Krajina ročne spotrebuje približne 3,5 milióna ton uhlia, avšak ročná ťažba z baní predstavuje len asi 1,8 milióna ton. Zvyšok sa dováža a často sa používa v tamojších oceliarňach.

Tento incident nie je prvou tragédiou, ktorá postihla iránsky banský priemysel. V roku 2013 zahynulo 11 pracovníkov pri dvoch samostatných banských nehodách, a v roku 2009 prišlo o život 20 pracovníkov v dôsledku niekoľkých incidentov.

V roku 2017 zase zahynulo pri výbuchu v uhoľnej bani najmenej 42 osôb. Častou príčinou týchto tragédií je nedodržiavanie bezpečnostných noriem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: AFP, AP, Ilustračná foto: Freepik
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies