Tragédia v Nigérii: Výbuch cisterny s palivom zabil najmenej 104 ľudí, ďalší zranení sú v kritickom stave + VIDEO

NETKY.SK • 16 Október 2024, 17:16 • 2 min
Tragédia v Nigérii: Výbuch cisterny s palivom zabil najmenej 104 ľudí, ďalší zranení sú v kritickom stave + VIDEO

MAJIA - Na severe Nigérie došlo k tragédii, keď v noci vybuchla cisterna s palivom, pričom zahynulo najmenej 104 ľudí, ktorí sa snažili pozbierať unikajúci benzín z prevráteného vozidla. Požiar vypukol po tom, čo sa vodič cisterny stratil kontrolu nad vozidlom a palivo sa rozlialo do odvodňovacej priekopy. Očakáva sa, že počet obetí sa môže zvýšiť, keďže do nemocnice bolo prijatých viac ako 50 zranených.

slovakia

left justify in out

Na severe Nigérie v noci vybuchla cisterna s palivom a zabila najmenej 104 ľudí, ktorí sa ponáhľali na miesto nehody, aby pozbierali unikajúci benzín. Požiar zachvátil prevrátené vozidlo, ktoré policajti po havárii uzavreli, uviedla polícia pre BBC.

Očakáva sa, že počet obetí výbuchu sa zvýši.

"Vodič stratil kontrolu nad vozidlom, cisterna sa prevrátila a palivo sa rozlialo do odvodňovacej priekopy," uviedol hovorca polície v Džigawe Shiisu Lawan Adam. "V dôsledku toho sa obyvatelia ponáhľali nabrať palivo, keď došlo k výbuchu," dodal.

K nehode došlo v meste Majia v severnom štáte Jigawa približne o 23:30 miestneho času (22:30 GMT), uviedol. "Cisterna s palivom smerovala z Kana do Nguru v štáte Yobe, keď vodič stratil kontrolu nad vozidlom," dodal.

Vodič, ktorý nebol zranený, bol vzatý do väzby, zatiaľ čo polícia vedie vyšetrovanie.

Mnohé z obetí boli spálené na nepoznanie. Nájdené telá boli zakryté konármi stromov, aby boli chránené pred okoloidúcimi.

Záchranári nachádzali ďalšie telá a počet mŕtvych sa zvýšil z 94 na 104, pričom do stredajšieho poludnia bolo do nemocnice prijatých ďalších 50 ľudí, čím sa celkový počet zranených zvýšil na 100.

Masový pohreb bol naplánovaný na stredu, povedal hovorca polície Adam.

Výbuchy cisterien s palivom nie sú v najľudnatejšej africkej krajine, kde sa dodávky ropy často prepravujú po ceste, ničím výnimočným.

Predchádzajúce požiare si vyžiadali viacero obetí. Podľa nigérijskej agentúry pre bezpečnosť cestnej premávky prišlo v roku 2020 o život viac ako 500 ľudí pri viac ako 1 500 nehodách palivových cisterien zaznamenaných v tomto roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNN, BBC, Foto: AFP / Agentúra pre riadenie mimoriadnych udalostí štátu Niger
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies