Tragická smrť bývalého obrancu. Mŕtvolu našiel sused

NETKY.SK • 10 Október 2024, 16:48 • 2 min
Tragická smrť bývalého obrancu. Mŕtvolu našiel sused

Vo veku 31 rokov zomrel bývalý obranca Sheffieldu United George Baldock, ktorý bol nájdený mŕtvy vo svojom bazéne na juhu Atén.

slovakia

left justify in out

Vo veku 31 rokov zomrel bývalý obranca Sheffieldu United George Baldock. Rodák z Grécka bol nájdený mŕtvy v bazéne svojho domu v Glyfade na juhu Atén. Štátna televízia ERT uviedla, že Baldock ležal na dne bazéna približne päť hodín.

Podľa prvých zistení koronera sa utopil, pričom polícia tvrdí, že vylúčila akúkoľvek trestnú činnosť. Jeho telo našli v stredu o 22:30 miestneho času (20:30 SELČ).
Polícia sa Baldocka pokúšala oživiť na mieste, avšak neúspešne. Jednotky rýchlej zdravotnej starostlivosti potvrdili jeho smrť, informovala tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na policajného predstaviteľa.

Môžeme potvrdiť, že George bohužiaľ zomrel,“ uvádza sa vo vyhlásení rodiny. „Ako rodina sme v šoku z tejto strašnej straty.“ Smútok je aj v Panathinaikose, ktorý vo svojom vyhlásení uviedol: „Sme šokovaní, sme šokovaní stratou nášho Georgea."

Baldock nastúpil za Panathinaikos štyrikrát a v nedeľu sa zúčastnil na bezgólovej remíze s Olympiakosom. V Grécku, do ktorého sa kvalifikoval prostredníctvom svojej starej mamy, si zachytal 12-krát. Grécko hrá vo štvrtok s Anglickom v Lige národov, hoci Baldock nebol na tento zápas vybraný.

Baldock sa narodil v Buckinghame, ale pre reprezentáciu Grécka sa rozhodol v máji 2022, keď ho manažér Gus Poyet prvýkrát povolal do národného tímu. Nasledujúci mesiac debutoval za krajinu pri víťazstve 1:0 nad Severným Írskom vo Windsor Parku v Belfaste.

Baldocka niekoľko hodín hľadala jeho manželka, keďže sa mu nemohla dovolať. Keď nedvíhal, kontaktovala majiteľa domu, v ktorom Baldock býval, a práve on našiel telo 31-ročného hráča v bazéne.

Oficiálne vyhlásenie gréckej polície sa očakáva vo štvrtok, no zdroje z prostredia polície tvrdia, že nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o úmyselné zavinenie. Príčinu smrti určí pitva v najbližších dňoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: BBC, Foto: Getty Images
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies