Tragické udalosti v horách

NETKY.SK • 6 Október 2024, 15:45 • 2 min
Tragické udalosti v horách

Tragické udalosti v horách: Záchranári zasahovali pri troch prípadoch Včera sa horská záchranná služba dostala do akcie v oblasti Sedla pod Ostrvou, kde zasahovala pri tragédii, keď 51-ročný slovenský turista podľahol zraneniam. Na Kláštorisku a vo Vysokých Tatrách však záchranári mali šťastnejší koniec, keď úspešne pomohli vyčerpanému turistovi a žene, ktorá si privodila úraz. Tieto udalosti opäť zdôrazňujú potrebu obozretnosti pri túrach v horách.

slovakia

left justify in out

Včerajší zásah horských záchranárov v oblasti Sedla pod Ostrvou sa skončil veľmi smutne. Horská záchranná služba bola požiadaná o pomoc pri kardiopulmonálnej resuscitácii 51-ročného slovenského turistu prostredníctvom tiesňovej linky 112.
Podľa dostupných informácií muž počas túry pocítil celkovú nevoľnosť a následne stratil vedomie. Na mieste sa nachádzala skupina turistov, ktorí zavolali pomoc.

Zachrániť sa ho už nepodarilo.

Záchranári začali s KPR a na miesto boli pozemne vyslaní ďalší záchranári z Horskej záchrannej služby. O súčinnosť požiadali aj posádku vrtuľníka, avšak tá nemohla vzlietnuť kvôli zlým poveternostným podmienkam.
Žiaľ, napriek enormnej snahe všetkých zasahujúcich zložiek sa muža nepodarilo zachrániť. Horská záchranná služba vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a pozostalým.

Sedlo pod Ostrvou
Sedlo pod Ostrvou
Zdroj: Turisticky.sk

Úspešný zásah na Kláštorisku

Aj v Slovenskom raji na obľúbenom Kláštorisku včera zasahovali horskí záchranári. Tu sa 30-ročný turista z Maďarska cítil celkovo vyčerpaný. Po vyšetrení ho transportovali na Podlesok, odkiaľ sa už presunul na vlastnú žiadosť v sprievode známych.

 

Kláštorisko
Kláštorisko
Zdroj: Slovenský raj

Ďalší zásah so šťastným koncom mali záchranári vo Vysokých Tatrách, kde si 54-ročná žena poľskej národnosti privodila úraz dolnej končatiny počas turistiky pri Sliezskom dome. Po ošetrení ju transportovali do Starého Smokovca, odkiaľ ju čakajúca posádka previezla na ďalšie vyšetrenia do nemocnice.

Ak sa dnes chystáte do hôr, dávajte si pozor na seba



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: iMeteo, Foto: super-sport.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies