Trendom je jóga so šteniatkami! Rozkošné cvičenie vám vyčarí úsmev na tvári a zrelaxuje telo

NETKY.SK • 7 September 2024, 17:11 • 2 min
Trendom je jóga so šteniatkami! Rozkošné cvičenie vám vyčarí úsmev na tvári a zrelaxuje telo

Či už ste jógový fanatik, ktorý hľadá osvieženie vo svojom cvičení, alebo ste ešte nikdy v živote nevstúpili na jogovú podložku, jóga so šteniatkami vám zaručene vyčarí úsmev na tvári. Štúdie preukázali , že len 10 minút so psom môže výrazne ovplyvniť vašu náladu znížením úrovne stresu. Keď sa toto zvýšenie nálady poháňané šteniatkami spojí s jogou, vaše telo a myseľ sa budú cítiť úžasne!

slovakia

left justify in out

Milovníci psíkov si dozaista prídu na svoje na nový koncept, ktorým nie je nič iné ako jóga so psíkmi. Šteniatka sú zaručene veselá kôpka, ktorá vás poteší pri akokoľvek náročnom dni. Trend sa za posledný rok veľmi rozrástol. Puppy jóga je hodina jógy, ktorá spája uvoľnený tok jogy s možnosťou hrať sa so skupinou šteniatok. Šteniatka sú zvyčajne získavané od miestneho chovateľa a privádzané do sedení na obmedzený čas s cieľom zlepšiť ich sebadôveru prostredníctvom socializácie.

Štúdie preukázali , že len 10 minút so psom môže výrazne ovplyvniť vašu náladu znížením úrovne stresu. Keď sa toto zvýšenie nálady poháňané šteniatkami spojí s jogou, vaše telo a myseľ sa budú cítiť úžasne!

Zaujal vás tento koncept? V zahraničí ho ľudia milujú, no na svoje si prídete aj u nás na Slovensku.

Ako funguje jóga so šteniatkami?

Rovnako ako u väčšiny kurzov jógy, skúsenosti s jógou pre šteniatka závisia od konkrétnych štúdií. Niektorí učitelia vás prevedú cvičeniami, zatiaľ čo šteniatka jednoducho spia, túlia sa a obhrýzajú si cestu po miestnosti. Iní sa ich aktívne snažia zapojiť do aktivít rozdelením sedenia na čiastočnú jogu a čiastočnú hru so šteniatkami.

Hodina má poskytnúť relaxačné, radostné prostredie, v ktorom si môžete urobiť niekoľko jemných strečingov a póz.  

Rozkošné cvičenie

Ako už názov napovedá, hodiny jogy pre šteňatá zahŕňajú rozkošné šteniatka, ktoré sa túlajú od jednej podložky k druhej, maznajú sa s účastníkmi a hrajú sa s ostatnými šteniatkami, keď sa pohybujete, prúdite a dýchate. Šteniatka sú niekedy začlenené do niektorých jogových pozícií , inak sa veselo voľne potulujú po miestnosti.

V závislosti od triedy si šteniatka môžu požičať z miestneho útulku pre zvieratá alebo trieda jogy môže spolupracovať s miestnymi chovateľmi. Ak sú mláďatá z útulkov, dáva im to príležitosť na adopciu, ak od chovateľa, väčšina mláďat už bude nárokovaná. Bez ohľadu na zdroj majú šteniatka šancu zlepšiť svoju socializáciu s ostatnými. Typická trieda šteniat bude mať približne 12-30 jogínov a psíkov, ale odporúča sa, aby ste sa prihlásili s inštruktorom, aby ste sa uistili. Šteniatka v triede budú mať do 14 týždňov.

Zoberte si telefón a zabavte sa

V kurzoch jogy pre šteniatka nie je veľa pravidiel, ale mali by ste zvážiť niekoľko vecí. Po prvé, šteniatka budú často žuť a cikať veci, takže je dobré nechať všetky cenné veci. Trieda nesmie povoliť použitie vonkajších podložiek alebo iných predmetov na ochranu imunitného systému mláďat. Po druhé, z rovnakého dôvodu neočakávajte, že si do triedy privediete vlastného psa.

Zatiaľ čo väčšina jogových štúdií sa mračí na to, že si prinesie telefón na hodinu, dôrazne sa odporúča vziať si so sebou mobil alebo iný fotoaparát na fotografovanie. V skutočnosti niektoré programy, ako sú kurzy jogy pre šteňatá od Yoga Kawa, pomôžu každému účastníkovi urobiť si nezabudnuteľné fotografie s týmito zábavnými chlpatými priateľmi.

Nekonečné výhody

Dlhodobé cvičenie jogy môže výrazne prospieť vašej mysli a telu. Aby ste však mohli využívať všetky tieto výhody, musíte jogu začleniť do svojho životného štýlu a pravidelne ju cvičiť. Nespočetné množstvo výskumných štúdií už potvrdilo tvrdenia o tom, aká prospešná je joga pre duševné zdravie človeka . Zvyšuje vašu pozornosť, sústredenie a koncentráciu a zlepšuje vaše kognitívne funkcie.

Pridanie šteniatok do vašej praxe jogy môže ešte viac posilniť vplyv týchto výhod. Hodiny jogy pre šteňatá vám môžu pomôcť cítiť sa pozitívne a odvrátiť stres. Postupom času vám joga pre šteňatá môže spôsobiť, že sa budete cítiť menej izolovaní, najmä ak ste zvyknutí žiť sami. Tradičné kurzy vám umožňujú obklopiť sa ľuďmi, ktorí zdieľajú rovnaké záujmy ako vy, no spriateliť sa s nimi môže byť problém. Pri kurzoch jogy pre šteniatka sa nebudete musieť obávať, že budete zaviazaní jazykom, pretože šteniatka môžu vždy prelomiť ľady a poskytnúť prirodzené príležitosti na interakciu s ostatnými .



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
text: yogabasics.com, rover.com. titulná foto: doitinparis.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies