Blíži sa víkend, nachystali ste si už nejaký zaujímavý dezert? Palacinky miluje hádam každý človek! No ochutnali ste už niekedy palacinkovú tortu? Najlepšie na tomto recepte je, že môžete použiť i zdravšie suroviny. Je to len a len na vás.
Pri tomto recepte síce strávite hodnú chvíľu pri panvici, pretože potrebujete väčšie množstvo palaciniek, ale verte, stojí to za to.
Ingrediencie
125 g masla, 250 g smotanového syra (môže byť aj mascaropne), 2 PL práškového cukru (alebo iného sladidla), 2 ČL mletej škorice, 400 ml mlieka, 100 ml oleja, 1 vajce, 350 ml perlivej minerálky, 300 g hladkej múky (ideálna je špaldová), 40 g vanilínového cukru alebo vanilkovej arómy (ak zvolíme arómu, použijeme do palaciniek aj sladidlo alebo bežný cukor), orechy
Postup
Maslo rozmiešame so syrom, cukrom a škoricou. Do ďalšej nádoby vylejeme mlieko, olej, pridáme vajce, minerálku, múku a vanilínový cukor. Všetko spolu vymiešame. Následne na panvici opečieme tenučké lahodné palacinky.
Na vychladnuté palacinky striedavo natierame krém a ríbezľový džem.
Celú tortu potrieme zvyšným krémom.
Nakoniec tortu posypeme nasekanými orieškami podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies