Trnavský kraj investuje do cyklotrás a modernizácie nemocníc

NETKY.SK • 5 September 2024, 08:41 • 2 min
Trnavský kraj investuje do cyklotrás a modernizácie nemocníc

TRNAVA - TTSK sa chce aktívne podieľať na rozvoji bezpečných podmienok pre cyklistov a podporiť alternatívne formy dopravy k motorovej doprave. Kraj zároveň schválil spolufinancovanie modernizácie gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v nemocnici v Skalici vo výške 250 000 eur.

slovakia

left justify in out

Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na svojom stredajšom zasadnutí schválili spolufinancovanie viacerých cezhraničných projektov do roku 2027, vrátane projektov v oblasti cyklodopravy.

"V prípade cezhraničných projektov ide napríklad o zriadenie oddychovej zóny v rámci programu Interreg Slovensko - Česko. Spolupracovať budú Sereď s obcou Kletnice," uviedli z TTSK.

Kraj sa bude podieľať aj na financovaní projektu Hvezdárne a planetária M. R. Štefánika v Hlohovci. "Z rovnakého programu bude spolufinancovaný projekt v Záhorskej knižnici v Senici, kde budú organizované besedy s autormi z Česka a Slovenska a pripravená webová stránka venovaná autorom z regiónov Senica a Hodonín," dodali z kraja.

Poslanci schválili aj dohodu v rámci programu Interreg Slovensko - Rakúsko na obdobie 2021 až 2027. "V Záhorskom múzeu v Skalici plánujeme zrekonštruovať prízemie a podkrovie, kde vznikne expozícia o rode Pálffyovcov," informovali z TTSK.

Projekt zahŕňa aj revitalizáciu historických miest vo Wilfersdorfe, Skalici, Plaveckom Podhradí, Malackách a Lanzenkirchene, ktoré budú propagované ako Európska kultúrna cesta.

"Prerokovali sme aj dva projektové zámery v oblasti cyklistickej infraštruktúry, ktoré predložíme na Radu partnerstva. Ide o úsek cyklotrasy medzi Klčovanmi a Smolenicami a o výstavbu časti Vážskej cyklomagistrály medzi Siladicami a Šulekovom," oznámil predseda TTSK Jozef Viskupič. Spresnil, že celková dĺžka týchto úsekov bude 19 kilometrov.

TTSK sa chce aktívne podieľať na rozvoji bezpečných podmienok pre cyklistov a podporiť alternatívne formy dopravy k motorovej doprave. Kraj zároveň schválil spolufinancovanie modernizácie gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v nemocnici v Skalici vo výške 250 000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: TSSK, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies