Trnavský včelársky festival: Oslava medu a včelárskeho remesla prichádza po piatykrát!

NETKY.SK • 17 Október 2024, 11:27 • 2 min
Trnavský včelársky festival: Oslava medu a včelárskeho remesla prichádza po piatykrát!

TRNAVA - Trnava sa pripravuje na piaty ročník včelárskeho festivalu, ktorý oslavuje včely, včelárske remeslo a zdravý život. Organizátori zo Slovenského zväzu včelárov a mesto Trnava pozývajú návštevníkov na bohatý program plný ochutnávok, odborných prednášok a workshopov, ktorý sa uskutoční v Kreatívnom centre. Festival ponúkne jedinečnú príležitosť spoznať lokálnych včelárov a objaviť zázraky včelích produktov.

slovakia

left justify in out

Trnava sa opäť pripravuje na jedinečnú a sladkú oslavu včiel a včelárskeho remesla.

Piata edícia Trnavského včelárskeho festivalu, ktorý organizuje občianske združenie Základná organizácia Slovenského zväzu včelárov v Trnave spolu s mestom Trnava, sa uskutoční v nádherných priestoroch Kreatívneho centra na Hlavnej ulici 17.

Festival, ktorý sa stal už tradičnou súčasťou života mesta, priťahuje milovníkov kvalitných včelích produktov, odborníkov, ale aj širokú verejnosť z celého Slovenska.

Včelí trh a ochutnávky

Návštevníci festivalu budú mať možnosť ochutnať najlepšie medoviny a medové sladkosti a nájsť si svojho lokálneho dodávateľa medu.

Včelí trh sa uskutoční počas konania trnavského jarmoku, kde množstvo producentov ponúkne svoje včelie produkty, vrátane medu, medových nátierok, medoviny a výrobkov z propolisu, peľu a vosku.

Návštevníci si môžu pozrieť aj presklený úľ, kde budú mať jedinečnú príležitosť sledovať prácu včiel a dokonca sa pokúsiť nájsť včeliu kráľovnú.

Odborné prednášky a workshopy

Festival ponúkne aj bohatý program odborných prednášok a workshopov. Po druhýkrát sa zúčastní známy slovenský včelár Martin Nikodým, ktorý sa podelí o svoje skúsenosti a porozpráva o tom, ako vybudoval svoju včelársku značku.

Okrem toho budú pripravené rôzne aktivity pre deti, vrátane výroby sviečok a voskových obalov, maľovania medovníkov a pozorovania živých včiel.

Výstava fotografií a apiterapia

Jedným z lákadiel festivalu bude aj výstava fotografií s včelárskou tematikou od Michaely Berecovej, ktorá zachytáva krásu a prácu včiel. Jej víťazná fotografia "Včelár a jeho včely" získa pozornosť všetkých návštevníkov.

Festival sa tiež zameriava na šírenie povedomia o liečbe včelími produktami, známej ako apiterapia, ktorá využíva prínos včiel pre zdravie človeka.

Hlavný zámer festivalu

Hlavným cieľom Trnavského včelárskeho festivalu je prepojiť lokálnych včelárov s obyvateľmi Trnavy a okolia, podporiť predaj kvalitných včelích produktov a popularizovať včelárske remeslo.

Organizátori dúfajú, že festival priláka nových nadšencov do včelárstva a zlepší povedomie o dôležitej úlohe včiel v ekosystéme a poľnohospodárstve. Festival tak nielen že ponúka príjemné zážitky, ale aj vzdeláva a inšpiruje, čím prispieva k udržaniu včelárskeho remesla a ochrane týchto neoceniteľných tvorov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Trnavský včelársky festival, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies