Trump hľadá, čím Harrisovú pritlačiť k stene. Viceprezidentku griluje za „zbesilý“ smiech + VIDEO

NETKY.SK • 29 Júl 2024, 15:14 • 2 min
Trump hľadá, čím Harrisovú pritlačiť k stene. Viceprezidentku griluje za „zbesilý“ smiech + VIDEO

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na prezidenta Donald Trump stupňuje verejnú kritiku sokyne Kamaly Harrisovej. Cez víkend sa znovu oprel do jej smiechu, ktorý podľa svojho vyjadrenia považuje za šialený. Denník Politico upozornil, že Trump tepe viceprezidentku aj za prístup k migrácii alebo Izraelu.

slovakia

left justify in out

Prezident Joe Biden zhatil Donaldovi Trumpovi plány. Keď odstúpil z kampane, hlavnou favoritkou na zisk demokratickej nominácie sa stala viceprezidentka Kamala Harrisová. Lenže Trump staval svoju kampaň na kritike Bidena, teraz musí narýchlo meniť rétoriku.

Podľa denníka Politico republikánsky kandidát hľadá, kadiaľ na Harrisovú útočiť. A pomaly kritiku stupňuje. Tentoraz si vzal Trump na paškál nečakaný aspekt - viceprezidentkin smiech.

Hlasný smiech Harrisovej kritizoval Trump opakovane. Naposledy na víkendovom stretnutí v Minnesote.

 

Trump si uťahuje z viceprezidentky

„Máme novú obeť, Kamalu. Úplne novú obeť a úprimne povedané je to radikálny ľavicový šialenec. Pred troma mesiacmi sa o nej zmýšľalo tak zle, že ju aj médiá kritizovali. A teraz sa z nej snaží urobiť, povedzme, Margaret Thatcherovú. Ja si to nemyslím. To sa nestane. Margaret Thatcherová sa takto nesmiala. Alebo áno? Keby áno, nebola by Margaret Thatcherová,“ kritizoval súperku Trump. Exprezident tak pred voličmi znova vykreslil Harrisovú ako zástupkyňu extrémnej ľavice, ktorá chce napríklad obmedziť financovanie polície. „Trump a jeho spojenci sa snažia nájsť konzistentnú líniu útoku proti Harrisovej,“ komentoval jeho počínanie denník Politico.

Popri smiechu kritizuje Trump aj prístup Harrisovej a Bidena k Izraelu. Na mítingu v Minnesote spomenul útok Hizballáhu na Golanské výšiny, ku ktorému podľa exprezidenta došlo kvôli slabej zahraničnej politike demokratov.

„Preto sa to dnes stalo v Izraeli. Je šokujúce, že sa to stalo z ničoho nič. Trumpovo víťazstvo vráti do Oválnej pracovne vodcovstvo, kompetenciu a zdravý rozum a silu. Nemali sme žiadne vojny. Nemali sme žiadne vojny. Premýšľajte o tom,“ povedal Trump.

Tretiu líniu útoku potom exprezident rámuje prístupom Harrisovej k migrácii. Ten považuje exprezident za vlažný a príliš otvorený. Viceprezidentku v tomto kontexte posmešne označuje za „hraničného cára“.

Druhá televízna debata Trumpa a Bidena mala prebehnúť v septembri. Doteraz nie je jasné, či sa namiesto toho v pôvodnom termíne stretne Trump s Harrisovou. Republikáni chcú podľa CNN počkať, či bude viceprezidentka skutočne demokratickou nominantkou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Politico, Foto: CNN
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies