Trump, ak vyhrá, oslobodí nadčasy od dane

NETKY.SK • 13 September 2024, 16:13 • 2 min
Trump, ak vyhrá, oslobodí nadčasy od dane

TUCSON - Bývalý prezident Donald Trump vo štvrtok na predvolebnom zhromaždení povedal, že ak v novembri vyhrá druhé funkčné obdobie, zruší dane z nadčasov.

slovakia

left justify in out

Bývalý prezident Donald Trump vo štvrtok na predvolebnom zhromaždení povedal, že ak v novembri vyhrá druhé funkčné obdobie, zruší dane z nadčasov. "Zároveň oznamujem, že v rámci ďalšieho znižovania daní zrušíme všetky dane z nadčasov," povedal v Tucsone v Arizone. "Ľudia tak majú väčšiu motiváciu pracovať. Spoločnostiam to dáva veľa - je oveľa jednoduchšie získať ľudí," dodal.

Trump povedal, že keď pracovníci prekročia 40 hodín týždenne, "vaše nadčasy budú oslobodené od dane".

Trump sľub o oslobodení od dane z nadčasov predniesol na svojom prvom mítingu od utorkovej debaty s viceprezidentkou Kamalou Harrisovou, na ktorej sa podľa spoločnosti Nielsen zúčastnilo viac ako 67 miliónov divákov, čo je oveľa väčšie publikum ako v Arizone, kde Trump svoj návrh predstavil.

Trump odmietol ďalšiu debatu s Harrisovou. V celonárodnom prieskume za demokratkou zaostáva.
Trump odmietol ďalšiu debatu s Harrisovou. V celonárodnom prieskume za demokratkou zaostáva.
Zdroj: TASR / AP

Zákon o spravodlivých pracovných normách z roku 1938 zaviedol 40-hodinový pracovný týždeň a normy pre odmeňovanie nadčasov, ako aj právo na minimálnu mzdu. Zákon stanovil, že pracovníci, na ktorých sa zákon vzťahuje, musia za nadčasy dostať najmenej 1,5-násobok svojej bežnej mzdy.

Bidenova administratíva v lete zaviedla pravidlo, ktorým sa zvýšila minimálna hranica mzdy na získanie nároku na mzdu za čas a pol, čo podľa zástancov pomáha zlepšiť odmeňovanie pracovníkov s nižšími mzdami.

Trump v júni vyzval na zrušenie daní z prepitného a Harrisová ho minulý mesiac nasledovala.

Samostatne Harrisovej kampaň presadzuje rozšírenie daňového úveru na deti "s cieľom poskytnúť rodinám s novonarodenými deťmi zníženie daní o 6 000 USD", uvádza sa na jej webovej stránke, kde sa dodáva, že Harrisová sa "zaväzuje zabezpečiť, aby nikto, kto zarába menej ako 400 000 USD ročne, neplatil vyššie dane".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: NBC News, Foto: Tax Foundation
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies