Trump: USA sú veľmi blízko ku globálnej KATASTROFE po tom, čo iránske rakety zasiahli Izrael. Hovorí o TRETEJ svetovej vojne!

NETKY.SK • 2 Október 2024, 07:07 • 2 min
Trump: USA sú veľmi blízko ku globálnej KATASTROFE po tom, čo iránske rakety zasiahli Izrael. Hovorí o TRETEJ svetovej  vojne!

WASHINGTON - Kandidát na úrad amerického prezidenta Donald Trump počas utorkovej predvolebnej kampane varoval, že USA sú "veľmi blízko ku globálnej katastrofe" a môžu sa dostať do "tretej svetovej vojny". Stalo sa tak len niekoľko hodín po tom, čo Irán vypálil na Izrael takmer 200 balistických rakiet.

slovakia

left justify in out

Irán vypálil na Izrael 181 balistických rakiet

"Irán vypálil 181 balistických rakiet na Izrael," vyhlásil Trump pred účastníkmi mítingu v meste Waunakee v štáte Wis počas popoludňajšieho podujatia s bývalým guvernérom Scottom Walkerom.

Väčšinu rakiet zachytili izraelské systémy protiraketovej obrany Arrow a David's Sling s pomocou amerických torpédoborcov a jordánskych stíhačiek v regióne, hoci boli hlásené určité škody a obete.

"Už dlho hovorím o tretej svetovej vojne a nechcem predpovedať, pretože predpovede sa vždy naplnia," povedal 78-ročný Trump. "Ale sú veľmi blízko ku globálnej katastrofe."

     

"Irán vypustil 181 balistických rakiet na Izrael," oznámil Trump.
"Irán vypustil 181 balistických rakiet na Izrael," oznámil Trump.
Zdroj: Reuters

"Dvaja nekompetentní ľudia, ktorí riadia našu krajinu," dodal Trump s odkazom na prezidenta Bidena a viceprezidentku Kamalu Harrisovú, kandidátku Demokratickej strany na úrad prezidenta, "nás vedú na pokraj tretej svetovej vojny, vojny, aká tu ešte nebola. Toto priniesla svetu politika slabosti a ústupkov."



USA má neexistujúceho prezidenta a viceprezidentku

"Máme neexistujúceho prezidenta a neexistujúceho viceprezidenta, ktorí by mali byť zodpovední, ale nikto nevie, čo sa deje," povedal podráždene Trump.

Predstavitelia amerických tajných služieb uviedli, že nie je tajomstvom, že Irán by ako víťaza volieb 5. novembra uprednostnil 59-ročného Harrisovú pred Trumpom. Trumpova administratíva totiž zaviedla sankcie a odstúpila od jadrovej dohody s teheránskym režimom uzavretej v roku 2015 Obamovou vládou.

"Keď som bol prezidentom, Irán bol v úplnom šachu," povedal Trump. "Iránci boli hladní po peniazoch. Nikto nekupoval ich ropu."

       

Počas Bidenovej vlády IRGC dohliadala na hackerskú operáciu, ktorá bola zameraná na bývalých úradníkov Trumpovej administratívy a ukradla informácie o prípravách Trumpovej debaty.
Počas Bidenovej vlády IRGC dohliadala na hackerskú operáciu, ktorá bola zameraná na bývalých úradníkov Trumpovej administratívy a ukradla informácie o prípravách Trumpovej debaty.
Zdroj: AFP

Irán vyváža teror do celého sveta

"Odvtedy však Irán vyváža teror do celého sveta a jednoducho sa rozpadá. Celý Blízky východ sa rozpadol," dodal. 45. prezident ďalej obvinil svojich nástupcov zo zrušenia sankcií, ktoré Teheránu poskytli až 10 miliárd dolárov, údajne na potreby elektrickej energie - hoci kritici tvrdili, že to umožnilo režimu posielať zameniteľné peniaze teroristickým zástupcom.

 

Obrazok
Zdroj: AFP

Počas Bidenovej vlády iránske Islamské revolučné gardy (IRGC) dohliadali aj na hackerskú operáciu, ktorá sa zamerala na bývalých úradníkov Trumpovej administratívy a ukradla informácie o prípravách na debatu republikánskeho kandidáta, ktoré neskôr unikli do kampane Bidena a Harrisovej.
 
 
"Stal som sa terčom útoku, a to mnohých, Iránu a terčom útoku, o ktorom s istotou vieme, pravdepodobne aj ďalších," povedal Trump neskôr v súvislosti s nedávnymi pokusmi o atentát na jeho osobu, ako aj so zmareným plánom atentátu, ktorý mal spáchať podozrivý iránsky agent.
 
"Ale zameriavajú sa len na následných prezidentov - nezameriavajú sa na Joea na pláži, keď spí," zažartoval Trump. Poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan označil útok Iránu na Izrael za "porazený a neúčinný".

"Zameriavajú sa len na významných prezidentov - neútočia na Joea na pláži, keď spí," zažartoval Trump o údajnom iránskom pokuse o atentát.
"Zameriavajú sa len na významných prezidentov - neútočia na Joea na pláži, keď spí," zažartoval Trump o údajnom iránskom pokuse o atentát.
Zdroj: AFP

"Sme hrdí na akcie, ktoré sme podnikli po boku Izraela na jeho ochranu a obranu," povedal Sullivan. "Dali sme jasne najavo, že tento útok bude mať následky - vážne následky - a budeme spolupracovať s Izraelom, aby sa tak stalo."

Sullivan dodal, že rakety vystrelené na židovský štát, zatiaľ čo občania sa uchýlili do bunkrov, boli "významnou eskaláciou zo strany Iránu", ale nespresnil, aké dôsledky administratíva zvažuje.

 

Americké torpédoborce pomohli Izraelu zachytiť iránske rakety

Pentagón potvrdil, že americké torpédoborce USS Cole a USS Bulkeley pomohli Izraelu zachytiť približne tucet iránskych rakiet. Do regiónu boli nasadené aj stíhačky.

"Táto paľba bude mať následky," prisľúbil po útoku hovorca Izraelských obranných síl kontradmirál Daniel Hagari. "Máme plány a budeme konať v čase a na mieste, ktoré si zvolíme." IRGC tvrdila, že jej letecký útok bol odvetou za nálet, ktorý minulý týždeň zlikvidoval najvyšších predstaviteľov Hizballáhu v Libanone vrátane jeho šéfa Hasana Nasralláha.       

 

 

VYHLÁSENIE prezidenta Donalda Trumpa o bezprostrednom útoku iránskeho teroristického režimu na Izrael


"Svet je v plameňoch a vymyká sa kontrole. Nemáme žiadne vedenie, nikto neriadi krajinu. Máme neexistujúceho prezidenta v Joeovi Bidenovi a úplne neprítomnú viceprezidentku Kamalu Harrisovú, ktorá je príliš zaneprázdnená získavaním finančných prostriedkov v San Franciscu, meste, ktoré ona a Gavin Newscum totálne zničili a predvádzajú (odtiaľ) falošné fotografie, nikto nie je zodpovedný a nie je ani jasné, kto je viac zmätený: Biden alebo Kamala ani netušia, čo sa vlastne deje.

Keď som bol prezidentom, Irán bol úplne pod kontrolou. Boli vyhladovaní na hotovosť, boli úplne ovládnutí a zúfalo sa snažili uzavrieť dohodu. Kamala ich zaplavila americkou hotovosťou a odvtedy vyvážajú teror do celého sveta a rozvracajú Blízky východ.

Za „prezidenta Trumpa“ sme nemali ŽIADNU VOJNU na Blízkom východe, ŽIADNU VOJNU v Európe a harmóniu v Ázii, žiadnu infláciu, žiadnu katastrofu v Afganistane. Namiesto toho sme mali POKOJ. Teraz všade zúri vojna alebo hrozba vojny a dvaja nekompetentní vodcovia tejto krajiny nás vedú na pokraj tretej svetovej vojny. Joeovi ani Kamale by ste neverili, že by dokázali spravovať stánok s limonádou, nieto ešte viedli Slobodný svet.

Nie je žiadnym prekvapením, že Irán zúfalo chce, aby sa prezidentkou stala Kamala Harrisová, pretože vedia, že kým bude pri moci, môžu využiť Ameriku. Preto sa na mňa snažili zamerať.
Keby som to mal na starosti ja, 7. október sa nikdy nestane, Rusko/Ukrajina sa nikdy nestane, Afganistan - spackané stiahnutie sa nikdy nestane a inflácia sa nikdy nestane. Ak vyhrám, budeme mať opäť MIER vo svete. Ak Kamala dostane ešte 4 roky, svet sa rozhorí."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Sky News, NBC, Newsweek, Foto: vanityfair.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies