Uber čelí žalobe zo strany tradičných londýnskych taxikárov. Môžu získať desaťtisíce eur

NETKY.SK • 2 Máj 2024, 11:00 • 2 min
Uber čelí žalobe zo strany tradičných londýnskych taxikárov. Môžu získať desaťtisíce eur

LONDÝN - Americký prevádzkovateľ alternatívnej taxislužby Uber čelí v Británii žalobe zo strany tradičných londýnskych taxikárov, ktorá by ho mohla stáť viac ako 250 miliónov libier. Informoval portál BBC a denník Financial Times.

slovakia

left justify in out

Žalobu v mene takmer 11-tisíc taxikárov pripravila právna spoločnosť RGL Management, podľa ktorej by každý taxikár mohol získať odškodné vo výške až zhruba 25-tisíc eur.

 

Zavádzajúce informácie

Žaloba sa týka aktivít Uberu v Londýne v období od mája 2012 do marca 2018. Tvrdí, že podnik v snahe získať povolenie na prevádzku svojich služieb úmyselne poskytol dopravnému úradu zavádzajúce informácie ohľadom fungovania svojej aplikácie.

Podľa spoločnosti RGL bolo zámerom firmy Uber vziať nezákonným spôsobom prácu tradičným londýnskym taxikárom. "Zdá sa, že Uber sa domnieva, že stojí nad zákonom, a taxikári po celom Londýne kvôli tomu prichádzajú o zárobky," uviedol Garry White, ktorý pracuje ako taxikár v Londýne už 36 rokov. "Je na čase, aby boli postavení pred zodpovednosť," dodal.

Spoločnosť Uber označila obvinenia za "úplne nepodložené". "Uber v Londýne podniká zákonným spôsobom," uviedli. Uber je podľa vlastných slov hrdý na to, že môže poskytovať služby miliónom cestujúcich v hlavnom meste.

Spoločnosť Uber sídli v San Franciscu. Bola založená v roku 2009, pôsobí v zhruba 70 krajinách vrátane Českej republiky a vo viac ako 10-tisíc mestách po celom svete. V priebehu rokov čelila mnohým protestom zo strany klasických taxislužieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TA3 / TASR, Foto: AOL.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies