Liga majstrov priniesla ďalší obrovský škandál! Atlético Madrid sa po prehre s Realom Madrid v penaltovom rozstrele cíti poškodené a UEFA bola nútená vydať oficiálne vyhlásenie. Dôvod? Nepovolený pokutový kop Juliána Alvareza, ktorý mohol dramaticky ovplyvniť výsledok. Bol tento verdikt správny, alebo sa Atlético stalo obeťou kontroverzného rozhodnutia rozhodcov a VAR-u?
Škandál v penaltách: UEFA musela zasiahnuť
Stredajší duel medzi Atléticom Madrid a Realom Madrid v Lige majstrov sa skončil dramatickým penaltovým rozstrelom, no jedna situácia vyvolala obrovskú vlnu kontroverzie. Julián Alvarez, ktorý kopal za Atlético, si pri penalte údajne dvojito dotkol lopty. Rozhodcovia zásah po konzultácii s VAR-om anulovali, čo vyvolalo búrku nevôle v tábore Atlética.
UEFA preto musela reagovať a v piatok vydala oficiálne vyhlásenie, v ktorom potvrdila, že penalta bola správne anulovaná. Atlético Madrid však napriek tomu cítia veľkú krivdu.
📢 Čo presne povedala UEFA?
V oficiálnom vyjadrení UEFA sa píše:
"Atlético de Madrid konzultovalo s UEFA incident, ktorý viedol k nepovoleniu penalty Juliána Alvareza na konci včerajšieho zápasu Ligy majstrov UEFA proti Realu Madrid. Hoci bol kontakt hráča s loptou pred kopnutím minimálny, predsa len sa dotkol lopty podpornou nohou, ako je to vidieť na priloženom videu. Podľa platného pravidla (Pravidlá hry, zákon 14.1) musel VAR vyzvať rozhodcu, aby gól neuznal. UEFA začne rokovania s FIFA a IFAB, aby určila, či by sa malo toto pravidlo prehodnotiť v prípadoch, keď je dvojitý dotyk zjavne neúmyselný."
Z tohto vyjadrenia vyplýva, že UEFA síce stojí za rozhodnutím rozhodcov, no zároveň naznačila možnú revíziu pravidiel v prípade podobných situácií v budúcnosti.
Atlético cíti obrovskú krivdu
Tento moment bol kľúčovým v celom rozstrele, pretože Alvarez bol len druhým exekútorom Atlética. Ak by jeho gól platil, skóre by bolo 2:2, no po neuznaní zostalo 2:1 pre Real Madrid, ktorý si následne vybudoval psychologickú výhodu. Jude Bellingham potom premenil svoju penaltu, čím pomohol "Los Blancos" k triumfu.
Po zápase sa Atlético Madrid cítilo okradnuté a mnohí fanúšikovia aj experti sa pýtajú: Bolo toto rozhodnutie naozaj správne, alebo ide o ďalšiu neférovú situáciu v prospech Realu Madrid?
Bude UEFA meniť pravidlá?
Najzaujímavejšia časť vyjadrenia UEFA je fakt, že priznali možnú revíziu pravidiel týkajúcich sa neúmyselných dvojitých dotykov pri penaltách. Ak by k tomu došlo, mohlo by to zmeniť spôsob, akým sa penalty v budúcnosti posudzujú.
Fanúšikovia Atlética Madrid sú presvedčení, že ich klub bol poškodený a že UEFA často hrá v prospech silnejších tímov. Real Madrid sa však môže radovať – dramatický duel skončil ich postupom do ďalšieho kola Ligy majstrov.
Spravodlivosť alebo ďalšia kontroverzia v prospech Realu?
Rozhodnutie UEFA potvrdilo, že rozhodcovia postupovali podľa pravidiel, no zároveň otvorilo dvere k potenciálnej zmene týchto pravidiel v budúcnosti. Atlético Madrid sa cíti okradnuté a mnoho fanúšikov považuje tento moment za ďalší príklad kontroverzie v prospech Realu Madrid.
➡️ Čo si o tom myslíte vy? Mal Alvarezov gól platiť, alebo rozhodcovia postupovali správne?
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies