Ujlaky o derby a rituáloch pred zápasmi: Je to futbalové náboženstvo! Pred zápasom sa mu prihovoril slávny otec

NETKY.SK • 22 Október 2024, 09:52 • 3 min
Ujlaky o derby a rituáloch pred zápasmi: Je to futbalové náboženstvo! Pred zápasom sa mu prihovoril slávny otec

Marek Ujlaky, syn legendy trnavského Spartaka sa v tejto sezóne pevne usadil v základnej zostave “Bílych Andelov” . Počas posledného víkendu si odkrútil jeden z najťažších ligových zápasov proti odvekému rivalovi, Slovanu Bratislava, v ktorom triumfoval tím z hlavného mesta 1:0.

slovakia

left justify in out

Atmosféra derby zápasu, ktorý sledovalo viac ako 13-tisíc fanúšikov, bola podľa Mareka „neopísateľná“. "Každému hráčovi sa hrá veľmi dobre, keď má za chrbtom takto silný fanklub, ktorý mu dodá ešte väčšiu energiu," povedal po zápase. Pre Mareka, ktorý pochádza z Trnavy, mal tento zápas mimoriadny význam. „Zápasy so Slovanom sú vždy agresívne a extrémne súbojové. Je to futbalové náboženstvo a najväčší zápas v sezóne. Mali sme dobre nastavenú taktiku a z môjho pohľadu sme ju splnili. Bohužiaľ, ten jedenkrát, keď sa nám to nepodarilo, nám bol osudný.

Mladý stopér má svoje predzápasové rituály, ktoré mu pomáhajú sústrediť sa. „Mám jeden špeciálny rituál. Vždy si varím rôzne špagety. Pri varení úplne vypnem hlavu a k tomu mám aj dobré jedlo,“ prezradil s úsmevom. Rituály mu pomáhajú aj pri zvyšujúcom sa tlaku pred takýmito veľkými zápasmi. „Pred takýmto zápasom býva tlak naozaj veľký. Predsa len vnímame, že príde naozaj veľká divácka kulisa, takže je treba sa na to mentálne pripraviť. Keď už som na ihrisku všetok stres a tlak dávam bokom, myslím iba na to ako si to idem rozdať so súperom.

Pre trnavského stopéra osobne znamená zápas so Slovanom omnoho viac než len tri body. „Zápas medzi Trnavou a Slovanom vždy bol a vždy aj bude najväčšie stretnutie na Slovensku. Vždy to je o zdravej agresivite, súbojoch, vášnivých momentoch. Častokrát ide taktika bokom,“ dodal.

Marek je hrdý na to, že môže nasledovať kroky svojho otca, Mareka Ujlakyho staršieho, ktorý zažil bohatú kariéru v Spartaku. „Otec odohral veľa derby zápasov. Odkázal mi, aby som si poriadne užil ten zápas a že mi drží palce, nech vyhrám veľa súbojov,“ povedal Marek, ktorý si pamätá aj na zápasy, ktoré sledoval ako dieťa. „Najpamätnejší je pre mňa zápas z majstrovskej sezóny, keď sme sa priblížili k titulu. Dokonca som tam podával lopty. Bol to zápas, ktorý si navždy zapamätám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj foto: Spartak
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies