Unikátny systém, ktorým pokryjete zvýšenú spotrebu vody v domácnosti

NETKY.SK • 27 Júl 2024, 10:40 • 2 min
Unikátny systém, ktorým pokryjete zvýšenú spotrebu vody v domácnosti

V snahe o udržateľnosť a efektívne využitie zdrojov sa stále viac domácností obracia k inovatívnym systémom, ktoré nielenže znižujú náklady na energie a vodu, ale tiež prispievajú k ochrane životného prostredia. Jedným z takýchto pokročilých riešení je integrovaný systém, ktorý v sebe kombinuje unikátne spojenie, umožňujúce optimalizáciu spotreby vody a vykurovania v domácnosti.

slovakia

left justify in out

Z čoho sa skladá?

Špeciálne podzemné betónové nádrže na dažďovú vodu

Jedným z hlavných pilierov tohto inovačného systému sú špeciálne betónové nádrže na dažďovú vodu. Nádrže sa inštalujú pod terénom, čím nezasahujú do vizuálneho vzhľadu budovy a sú ideálne pre mestské aj vidiecke prostredie. Ich účelom je zhromažďovať a uchovávať vodu z dažďa, ktorá sa následne využíva na rôzne účely v domácnosti, ako sú záhradné závlahy, splachovanie toalety a umývanie áut. Takýto prístup nielenže zníži spotrebu pitnej vody, ale aj zaťaženie verejných vodovodných sietí a vám to ušetrí peniaze aj čas.

Kvalitný bojler Tatramat

Ďalším kľúčovým prvkom systému je moderný bojler Tatramat, zabezpečujúci efektívne vykurovanie a ohrev teplej vody. Tieto zariadenia sú známe svojou spoľahlivosťou, vysokou energetickou účinnosťou a schopnosťou prispôsobiť sa variabilným potrebám spotrebiteľa. V kombinácii so systémom na zber dažďovej vody umožňujú efektívne využívanie „nazbieranej“ dažďovej vody na jej ohrev a zásobovanie v domácnosti, čím sa minimalizujú náklady na energie spojené s ohrevom vody.

Samozrejme, pred inštaláciou podzemnej nádrže je potrebné vykonať určité opatrenia a pripraviť na proces samotný pozemok. Jeho okolie by ste mali spevniť kvalitnými svahovými tvárnicami a inými podobnými riešeniami. Dôležité je zvážiť aj to, či týmto systémom nenarušíte spodné vody v okolí. V mnohých prípadoch je tiež vhodné a nutné splniť aj určité zákonné limity.

S pomocou odborníkov si však so všetkým hravo poradíte, a čo je dôležité, získate unikátny systém, s ktorým nebude využívanie vody na starostlivosť o domácnosť 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj obrázka: kulkann/Adobestock.com, článok obsahuje sponzorované odkazy
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies