Útok nožom v izraelskom nákupnom centre: Polícia hovorí, že išlo o teroristický čin +VIDEO

NETKY.SK • 3 Júl 2024, 16:49 • 2 min
Útok nožom v izraelskom nákupnom centre: Polícia hovorí, že išlo o teroristický čin +VIDEO

TEL AVIV - Dvaja ľudia utrpeli zranenia pri útoku nožom, ktorý sa odohral v stredu v nákupnom centre v meste Karmiel na severe Izraela, informovala agentúra Reuters. Páchateľ tohto útoku bol "neutralizovaný". Polícia sa domnieva, že by mohlo ísť o teroristický čin. K zodpovednosti zaň sa nateraz nikto neprihlásil, uvádza agentúra TASR.

slovakia

left justify in out

Izraelské médiá informovali, že zranenia pri útoku utrpeli dvaja muži-dvadsiatnici. Zdravotný stav jedného z nich je veľmi vážny.

Izrael pokračuje vo vojenskej ofenzíve v palestínskom Pásme Gazy, ktorá je odvetou za teroristický vpád kománd vedených radikálnym hnutím Hamas zo 7. októbra minulého roku.

V dôsledku vojny v Pásme Gazy eskalovalo aj násilie na Izraelom okupovanom Západnom brehu Jordánu, kde však už pred ofenzívou v palestínskej pobrežnej enkláve často dochádzalo k raziám izraelskej armády v palestínskych utečeneckých táboroch, ale aj k útokom na židovských osadníkov a k pouličným násilnostiam vyvolávaných palestínskymi radikálmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reuters, Foto: The Times Of Israel / Magen David Adom
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies