Šokujúce VYHRÁŽKY prokurátorovi v Trenčíne: Generálny prokurátor Žilinka ostro odsudzuje útoky

NETKY.SK • 25 September 2024, 12:11 • 2 min
Šokujúce VYHRÁŽKY prokurátorovi v Trenčíne: Generálny prokurátor Žilinka ostro odsudzuje útoky

TRENČÍN - Na Krajskú prokuratúru v Trenčíne bola zaslaná poštová zásielka s vyhrážkami pre prokurátora, čo opäť vyvolalo otázky o bezpečnosti právnikov. Generálny prokurátor Maroš Žilinka ostro odsúdil takéto útoky a zdôraznil, že prokurátori majú právo vykonávať svoju funkciu bez obáv z nátlaku a zastrašovania.

slovakia

left justify in out

Krajská prokuratúra Trenčín sa stala dejiskom ďalšieho incidentu, keď prokurátor obdržal poštovú zásielku obsahujúcu vyhrážky od neznámeho pisateľa. Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka vyjadril silné odsúdenie takýchto útokov na prokurátorov a zdôraznil, že takéto správanie je absolútne neprípustné.

Žilinka upozornil na "nesmiernu zodpovednosť" prokurátorov a na ich celospoločenský význam pri ochrane zákonnosti. Uviedol, že prokurátori sú povinní prijímať rozhodnutia, ktoré môžu byť niektorým osobám nepríjemné, avšak to by nemalo byť ospravedlnením pre akékoľvek formy zastrašovania alebo napádania.

Pripomenul, že prokurátori majú základné zákonné právo vykonávať svoju funkciu bez obáv z nátlaku a vyhrážok.

Generálny prokurátor vyzval všetkých, aby sa vyhýbali útokom na prokurátorov a rešpektovali ich prácu. "Takéto formy prejavu, jednoducho, nesmú mať v spoločnosti miesto," odkazuje Žilinka a zdôrazňuje, že názory je možné vyjadriť kultúrnym a primeraným spôsobom.

Tento incident nie je ojedinelý, keďže pred časom bola prokurátorka Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici tiež predmetom fyzického útoku. Situácia ukazuje, že prokurátori čelia narastajúcemu riziku a je potrebné zabezpečiť ich ochranu pri vykonávaní ich dôležitej práce v oblasti práva a spravodlivosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR, Foto: FB/Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies