V Banskej Bystrici si rezidentskú parkovaciu kartu môžete vybaviť aj z pohodlia domova

NETKY.SK • 30 Júl 2024, 19:17 • 2 min
V Banskej Bystrici si rezidentskú parkovaciu kartu môžete vybaviť aj z pohodlia domova

BANSKÁ BYSTRICA - Mesto Banská Bystrica v súvislosti so zriadením nových rezidentských zón ponúka viaceré možnosti, ako si počas leta vybaviť rezidentskú parkovaciu kartu. Väčšina obyvateľov siaha po webovej aplikácii DataMesta, cez ktorú si môžu rýchlo a jednoducho z pohodlia domova založiť konto občana a následne vybaviť všetko potrebné súvisiace s parkovaním.

slovakia

left justify in out

Osvedčil sa aj osobný kontakt v Klientskom centre mestského úradu, v rámci ktorého posilnila samospráva personálne kapacity. Ako informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková, od budúceho týždňa ponúka mesto asistované vydávanie rezidentských parkovacích kariet v základných školách, priamo v novo zriadených rezidentských zónach.

Tri nové rezidentské zóny Uhlisko, Severná – Bakossova a Podlavice budú v Banskej Bystrici zavedené od 1. septembra. Do 30. júla zaevidoval parkovací tím mestského úradu 300 žiadostí o vydanie rezidentskej parkovacej karty, pričom 60 percent záujemcov využilo online aplikáciu datamesta.banskabystrica.sk.

"Využitie online aplikácie pre vybavenie rezidentskej parkovacej karty je rýchle a bez časových obmedzení. Záujemcovia tak nemusia čakať v Klientskom centre, ale všetko si môžu zariadiť z pohodlia svojho domova. Ak si obyvatelia ešte nestihli vybaviť rezidentskú parkovaciu kartu, stále majú čas požiadať o jej vydanie, ideálne online," hovorí prvý zástupca primátora Jakub Gajdošík.

O vydanie rezidentskej parkovacej karty môžu požiadať aj obyvatelia šiestich rezidentských zón – Fortničky, Sídliska, Kollárovej ulice, ulice Československej armády, Bakossovej ulice v smere do centra mesta a Ceste k nemocnici, ktoré prevzala samospráva do svojej správy od spoločnosti prevádzkujúcej systém plateného parkovania v Banskej Bystrici.

"Aktuálne vydané rezidentské parkovacie karty obyvateľov žijúcich v týchto lokalitách zostávajú v platnosti do doby ich exspirácie. Následne môžu mesto požiadať o vydanej novej," dopĺňa vedúci oddelenia miestnych komunikácií a inžinierskych sietí Martin Snopko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Banská Bystrica, Foto: openiazoch.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies