V Drážďanoch sa do rieky Labe zrútil most! + VIDEÁ

NETKY.SK • 11 September 2024, 14:11 • 2 min
V Drážďanoch sa do rieky Labe zrútil most! + VIDEÁ

DRÁŽĎANY - Oblasť bola uzavretá a hasiči vyzvali obyvateľov, aby sa jej vyhýbali.

slovakia

left justify in out

V stredu skoro ráno došlo k čiastočnému zrúteniu mosta Carolabrücke do rieky Labe v meste Drážďany, nachádzajúcom sa v spolkovej krajine Sasko, informovali miestne záchranné zložky.

"Poškodenie sa týka najmä cyklotrasy, chodníka pre chodcov a električkových koľají," uviedli zástupcovia mesta. Most Carolabrücke, dlhý približne 100 metrov, patrí medzi hlavné dopravné tepny mesta a spája staré a nové mesto Drážďan. K zrúteniu časti mosta došlo okolo tretej hodiny ráno.

Denník Bild informoval, že pri zrútení sa poškodili aj potrubia diaľkového vykurovania, čo spôsobilo výpadok teplej vody v meste.

Podľa prvotných informácií nedošlo k žiadnym zraneniam. Príčina zrútenia zatiaľ nie je známa. Oblasť bola uzavretá a hasiči vyzvali obyvateľov, aby sa jej vyhýbali. Drážďanská polícia tiež na sieti X uviedla, že incident ochromil aj riečnu dopravu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Bild, AFP, FB, X, DPA, Foto: X/AutostadtB_Plus
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies