V Essene vypukli požiare: Desiatky zranených, vrátane detí v kritickom stave + VIDEO

NETKY.SK • 29 September 2024, 15:00 • 2 min
V Essene vypukli požiare: Desiatky zranených, vrátane detí v kritickom stave + VIDEO

Dva požiare, ktoré v sobotu zasiahli západonemecké mesto Essen, spôsobili zranenia približne 30 osobám, vrátane dvoch batoľat s vážnymi problémami. Polícia zadržala 41-ročného Sýrčana, ktorý je podozrivý zo založenia požiarov a spojenia s inými trestnými činmi. Hasiči rýchlo zasiahli, keďže požiare vypukli takmer súčasne v dvoch rozličných domoch, a zabezpečili zdravotnú pomoc zraneným.

slovakia

left justify in out

Približne 30 zranených, vrátane dvoch kriticky postihnutých batoľat, si vyžiadali dva požiare, ktoré v sobotu vypukli na rôznych miestach v západonemeckom meste Essen. Tieto deti sa nadýchali splodín, čo má za následok ich vážny zdravotný stav. Polícia zadržala 41-ročného Sýrčana, ktorý je podozrivý zo založenia týchto požiarov.

Podľa vyjadrenia polície sa zadržaný Sýrčan, žijúci v Essene, spája aj s inými incidentmi, vrátane narazenia dodávky do dvoch obchodov. Pri týchto činoch sa nikto nezranil.

Muža polícia zadržala neďaleko spomínaných obchodov, avšak bližšie informácie o jeho totožnosti či motíve zatiaľ neboli zverejnené.

Požiare vypukli v sobotu po sebe v dvoch rôznych domoch, čo si vyžiadalo rýchly a rozsiahly zásah hasičov. Všetci zranení dostali pomoc, pričom viacerí z nich boli prevezení do nemocnice.

Medzi nimi bolo osem detí, z ktorých dve batoľatá sa nadýchali splodín, a ich stav ostáva kritický.
Polícia zatiaľ odmieta komentovať správy, že zadržaný muž ohrozoval ľudí aj nožom a mačetou. Hovorca polície uviedol, že momentálne preverujú videá, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach.



obrazok
Zdroj: X/Detect news
obrazok
Zdroj: X/Detect news


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: DPA, Foto: X/Günter Michel
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies