V nedeľu si pripravíme malinovú roládu.
Suroviny:
4 vajcia, 6 lyžíc kryštálového cukru, 3 lyžice polohrubej múky, 1 lyžicu hladkej múky. Na krém: 0,5 l mlieka, 1 krémový prášok Zlatý klas, 1 lyžica hladkej múky, 250 g masla, 5 lyžíc práškového cukru, 250 g malín.
Príprava:
Vajcia vymiešame do peny s cukrom, pridáme múku a cesto vylejeme na plech vyložený mastným papierom. Upečené cesto aj s papierom vyklopíme, zrolujeme a necháme vychladnúť. Z mlieka, krémového prášku a hladkej múky uvaríme hustú kašu. Maslo s cukrom vymiešame do peny, do ktorej primiešame vychladnutý puding. Cesto opatrne rozvinieme, potrieme plnkou (tretinu si necháme na vrchnú časť), poukladáme naň ovocie a znovu zrolujeme. Vrch rolády potrieme zvyšným krémom a ozdobíme čokoládovou polevou.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies