V Nemecku údajne zmanipulovali 17 zápasov nižších futbalových líg

NETKY.SK • 6 September 2024, 11:46 • 2 min
V Nemecku údajne zmanipulovali 17 zápasov nižších futbalových líg

BERLÍN - Nemecké noviny Hamburger Morgenpost v piatok informovali, že sedemnásť futbalových zápasov naprieč nižšími ligami bolo zmanipulovaných v súvislosti so stávkovými podvodmi.

slovakia

left justify in out

Podľa periodika sa stretnutia týkali tretej, štvrtej a piatej divízie v uplynulých dvoch rokoch. Noviny tiež uviedli, že Nemecká futbalová federácia (DFB) o obvineniach vie a túto záležitosť berie "veľmi vážne". Počas inkriminovaných zápasov malo dôjsť k nápadným omylom rozhodcov či závažným chybám brankárov alebo obrancov.

Informácie o očakávaných výsledkoch údajne zverejnili na dark webe. Prípad je momentálne predmetom vyšetrovania a dosiaľ nebolo známe, o ktoré konkrétne duely išlo, pripomenula agentúra DPA.

 

Spomienky na škandál Hoyzer

Nie je tiež isté, či by sa vyšetrovatelia mohli zamerať aj na iné zápasy. Je pravdepodobné, že pozornosť bola upriamená na nápadne nesprávne rozhodnutia rozhodcov alebo nezvyčajné chyby hráčov. Okrem toho sa informácie o predmetných zápasoch vrátane očakávaných výsledkov zápasov predávali na darknete.

Nie je to prvýkrát, čo sa Nemecko musí zaoberať problémom ovplyvňovania zápasov. Na jeseň minulého roka začala prokuratúra v Bochume vyšetrovanie nezvyčajne vysokých stávok na zápas regionálnej ligy medzi FSV Frankfurt a TSV Steinbach Haiger. Pamätný je však najmä stávkový škandál okolo bývalého rozhodcu Roberta Hoyzera z roku 2005



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Hamburger Morgenpost, DPA, Kroner Zeitung, Foto: Unsplash (ilustračné foto)
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies