V ZOO Bojnice zomreli zvieratá kvôli nezodpovedným návštevníkom. Hus zjedla langoš, daniela nakŕmili rezňom

NETKY.SK • 9 Júl 2024, 18:20 • 2 min
V ZOO Bojnice zomreli zvieratá kvôli nezodpovedným návštevníkom. Hus zjedla langoš, daniela nakŕmili rezňom

BOJNICE - Národná ZOO Bojnice musí riešiť problémy s návštevníkmi, ktorí kŕmia zvieratá hranolkami, langošmi a dokonca aj rezňami. Niektoré z nich už zahynuli. Daniel aj hus doplatili na nezodpovedné správanie.

slovakia

left justify in out

"Mali sme hus, ktorá zomrela potom, ako zjedla langoš," povedala hovorkyňa ZOO Andrea Klasová. "Rezňom nakŕmili daniela a toho museli utratiť, lebo mu to spôsobovalo veľké problémy," dodala ošetrovateľka Martina Hudec Nemčeková.

Charzy žltohrdlé zase dráždia prstami a konármi aj napriek výstražným tabuliam. Hoci sú to na prvý pohľad milé zvieratká, ale podľa Klasovej sú to veľmi nebezpečné šelmy. "Tu je najviac pohryznutí človeka zvieraťom," ozrejmila hovorkyňa a aj z toho dôvodu ešte zhustili pletivo.

Surikatám zase návštevníci sypali do výbehu piškóty a cukríky. Je to pre ne stres, ktorý im môže privodiť smrť, čo sa aj v minulosti stalo.

"Naši návštevníci si myslia a povedali nám to aj do očí, že oni si to zaplatili a môžu tu robiť, čo chcú," povedala na záver Klasová. Naposledy tu vandal popísal záchody, a tak sa po ZOO bude bezpečnostná služba pohybovať častejšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: ZOO Bojnice, Foto: FB/ZOO Bojnice
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies