BRATISLAVA - Táto skvelá delikatesa vznikne spojením paradajky, vajíčka a mozzarelly.
Suroviny:
4 ks velké paradajky, 4 ks vajce, 2 ks jarná cibuľka, 1 balíček údená mozzarella, 3 PL smotana na šľahanie, olivový olej, soľ, čierne mleté korenie
Postup:
Rúru rozohrejeme na 200 °C. V miske si pripravíme plnku – z nasekanej jarnej cibuľky, smotany a polovice mozzarelly, ktorú sme nastrúhali. Dochutíme soľou a korením. Z paradajok odrežeme vrchné časti a lyžicou opatrne vydlabeme dužinu z vnútra plodov. Pripravíme si plech na muffiny a 4 otvory potrieme olivovým olejom. Umiestnime do nich paradajky, ktoré do polovice naplníme plnkou. Potom do každej rozklepneme celé vajíčko, osolíme, okoreníme a zasypeme druhou polovicou strúhanej mozzarelly. Pečieme zhruba 15 až 20 minút a ešte horúce podávame s opečeným bielym chlebíkom.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies