Varovanie pred silným vetrom: Slovensko sa pripravuje na búrlivé počasie! + MAPA

NETKY.SK • 8 Október 2024, 11:31 • 2 min
Varovanie pred silným vetrom: Slovensko sa pripravuje na búrlivé počasie! + MAPA

BRATISLAVA - Na viacerých miestach Slovenska sa v utorok očakáva silnejší vietor, ktorý môže narobiť problémy. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy prvého stupňa pre Bratislavský, Nitriansky, Trenčiansky a Trnavský kraj, ako aj pre väčšinu okresov Žilinského kraja a okresy Poprad a Kežmarok. Meteorológovia varujú pred silným vetrom, ktorý môže zasiahnuť aj hory, a pripomínajú, že v okresoch Bratislava, Pezinok a Senec sa môže vyskytnúť hmla. Očakávajte turbulencie a buďte obozretní na cestách!

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na viacerých miestach Slovenska sa v utorok očakáva silnejší vietor, čo si vyžiadalo výstrahy prvého stupňa zo strany Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).

Výstrahy sú platné do večera pre celý Bratislavský, Nitriansky, Trenčiansky a Trnavský kraj, ako aj pre väčšinu okresov Žilinského kraja. Zvlášť sa odporúča opatrnosť v okresoch Poprad a Kežmarok.

Meteorológovia upozorňujú, že silný vietor môže byť prítomný aj v horských oblastiach, predovšetkým vo viacerých okresoch Žilinského kraja, ako aj v okresoch Banská Bystrica a Brezno.

Okrem toho existuje aj riziko hmlistých podmienok v okresoch Bratislava, Pezinok a Senec, kde SHMÚ vydal varovanie prvého stupňa.

Vzhľadom na predpoveď počasia je dôležité, aby sa občania pripravili na možné komplikácie, najmä pri cestovaní, a aby dodržiavali pokyny od meteorológov.

Obrazok
Zdroj: SHMÚ


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: SHMÚ, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies