Veľryba blízko pobrežia New Hampshire prevrátila loď. Vo vode skončili dvaja ľudia +VIDEO

NETKY.SK • 25 Júl 2024, 10:41 • 2 min
Veľryba blízko pobrežia New Hampshire prevrátila loď. Vo vode skončili dvaja ľudia +VIDEO

NEW HEMPSHIRE - Blízko pobrežia v New Hampshire sa udiala poriadna dráma. V jednom momente sa blízko sedemmetrovej rybárskej lode vynorila veľryba.

slovakia

left justify in out

K veľmi neobvyklej udalosti došlo tento týždeň pri prístave Portsmouth v grófstve New Hampshire. Dvaja bratia zo svojej lode úplnou náhodou natočili, ako veľryba naskočila na neďaleké plavidlo a prevrátila ho. Vo vode skončila aj jej dvojčlenná posádka, ktorá stret aj za prispenia prizerajúcich sa mladíkov prežila bez ujmy na zdraví, referovala referovala pobočka CNN WMTW.

Jeden z prizerajúcich sa mladíkov celý incident, keď veľryba prevrátila loď, natočil, uviedla WMTV. V tom čase sa na palube napadnutej lode vyskytovali dvaja členovia posádky Greg a Kenney. Jeden vyskočil a druhý skončil pod ňou. Obom sa následne podarilo dostať do bezpečia bez zranení. Bratia, ktorí sa na udalosti prizerali z neďalekého plavidla, popísali, že posádka zostala v šoku. Na videu je vidieť, ako plavidlo odťahujú späť k brehu.

„Je naozaj neobvyklé, čo sa nám stalo,“ citovala Grega CBS. „Našťastie som stihol odplávať preč, než sa loď prevrátila,“ vydýchol si. Kenney dodal, že bolo málo času na reakciu. „V podstate som z lode vyletel ako superman,“ vysvetlil. Podľa nich ani veľryba neutrpela žiadne zranenie.

Incident bol nahlásený Centru pobrežných štúdií a Národnému úradu pre oceán a atmosféru, informoval denník Sky News.

Svedkovia okamžite zalarmovali pobrežnú stráž. „Cestujúcich vyhodilo z plavidla, keď sa čln prevrátil,“ uviedla.

Mužov z vody vytiahol ďalší rybár, ktorý sa plavil v blízkosti. „Dobrý samaritán vyslobodil oboch jedincov z vody. Neboli hlásené žiadne zranenia,“ uviedla pobrežná stráž. Výskyt veľrýb pri pobreží nie je ničím ojedinelým. V júni bola napríklad videná

veľryba niekoľkými ľuďmi v Mljetskom prielive v Chorvátsku. Úrady počas tejto situácie varovali, aby sa ľudia k stvoreniu nepribližovali a pri jej výskyte ihneď informovali Národný park Mljet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNN, Sky News, CBS, Foto: USA Today
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies