Vláda preberie stav čerpania eurofondov a dodatok k zmluve o nákupe vrtuľníka

NETKY.SK • 11 September 2024, 08:13 • 2 min
Vláda preberie stav čerpania eurofondov a dodatok k zmluve o nákupe vrtuľníka

BRATISLAVA - Ministri budú diskutovať aj o novele zákona z dielne ministerstva zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

V stredu sa vláda bude zaoberať viacerými témami, vrátane aktuálneho stavu implementácie eurofondov a plánu obnovy, dodatkom k zmluve o nákupe vrtuľníka Leonardo AW 18 pre ministerstvo vnútra a rozšírením kompetencií Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS).

"Jedným z bodov rokovania kabinetu bude aj novela zákona o dorovnávacej dani," uviedli vládne zdroje. Cieľom tejto novely sú technické upresnenia dopĺňajúce už zavedené právne inštitúty.

Vláda sa má zaoberať aj dodatkom k zmluve o nákupe vrtuľníka Leonardo AW 18. Dodatok spresňuje lehoty dodania vrtuľníka a vybavenia k nemu. Rezort vnútra by mal nový vrtuľník zaviesť do prevádzky do konca októbra.

Ministri budú diskutovať aj o novele zákona z dielne ministerstva zdravotníctva. Novela rozširuje kompetencie ÚDZS, ktorý by mohol zdravotným poisťovniam nariadiť ozdravný plán aj v prípade straty, ak by ich vlastné imanie kleslo pod minimálnu hodnotu základného imania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Úrad vlády SR, Foto: Úrad vlády SR
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies