Volvo mení plány: Autá so spaľovacími motormi budú predávať aj po roku 2030

NETKY.SK • 5 September 2024, 18:14 • 2 min
Volvo mení plány: Autá so spaľovacími motormi budú predávať aj po roku 2030

Volvo Cars, ktorá patrí čínskej spoločnosti Geely Holding, očakáva, že do konca tohto desaťročia bude 90 % jej modelov tvoriť elektrické vozidlá.

slovakia

left justify in out

Švédska automobilka Volvo Cars mierne zmenila svoj pôvodný záväzok, že do roku 2030 prestane predávať autá so spaľovacími motormi.

"Dôvodom je pomalé rozširovanie infraštruktúry na dobíjanie elektromobilov a zrušenie štátnych príspevkov na ich nákup," uviedla firma.

Tieto faktory ponechávajú priestor pre pokračovanie predaja menšieho počtu áut na fosílne palivá. Volvo Cars, ktorá patrí čínskej spoločnosti Geely Holding, očakáva, že do konca tohto desaťročia bude 90 % jej modelov tvoriť elektrické vozidlá, pričom pôjde nielen o plne elektrické, ale aj hybridné vozidlá so spaľovacími motormi.

"Zvyšných 10 % modelov budú jemné hybridy – autá, ktoré využívajú spaľovacie motory, no energiu získanú pri brzdení ukladajú do 48-voltovej batérie, ktorú následne používajú na zlepšenie akcelerácie," dodala spoločnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Volvo Slovakia, Foto: finalcd.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies