Vsetín ožije kresťanským festivalom UNITED. Už po štrnástykrát! + VIDEO

NETKY.SK • 19 August 2024, 11:45 • 3 min
Vsetín ožije kresťanským festivalom UNITED. Už po štrnástykrát! + VIDEO

Vo Vsetíne sa od štvrtka 22. do soboty 24. augusta 2024 uskutoční 14. ročník festivalu UNITED.

slovakia

left justify in out

Na celkom dvanástich miestach v centre mesta Vsetín bude pre návštevníkov prichystaný program. Okrem hudobných vystúpení zahŕňa semináre, workshopy, služby modlitieb a duchovného poradenstva, divadelné a tanečné vystúpenia, rozhovory, talk show a atrakcie pre deti.

„UNITED je príležitosť zažiť niečo výnimočné a silné. Je ťažké vybrať niečo z programu, čo je to NAJ, pretože ku každému srdcu hovorí Boh inak. Máme tento rok výnimočné speváčky ako je Jana Zubajová, Elle Limebear, alebo Jessie Dipper, na všetkých sa teším! Tiež kapely, ktoré nás povedú vo chvále majú nádherný zvuk a rôzne dôrazy, ale spoločnú myšlienku osláviť Boha. V niektorých momentoch bude možno aj ťažké sa rozhodnúť, ktorý program uprednostniť, pretože výber seminárov je tento rok naozaj pestrý,“ uviedla riaditeľka festivalu Daniela Hurtová.

Na Dolnom námestí bude postavené hlavné pódium. Tam prebehnú večerné programy, ktoré budú pozostávať z hudobných vystúpení a príhovorov hlavných rečníkov. Témou tohto ročníka je „Sám sebou“.

Už od rána, mimo popoludňajšej prestávky, bude v Dome kultúry prebiehať program a potrvá až do večerných hodín. Jeho súčasťou sú koncerty a semináre.

V rovnakej budove bude fungovať poradenské centrum, stánky predajcov a partnerov festivalu. Ďalšie stánky, prevažne vzdelávacích a mládežníckych organizácií, budú rozmiestnené na priestranstve pred Domom kultúry.

Kino Vatra je vyhradené pre semináre, divadelné predstavenia, premietania a Late Night Show. Využitý bude aj priestor pred kinom. Tu vznikne odpočinková Chillout zóna s občerstvením a atrakciami pre deti.

Pre návštevníkov, ktorí sa budú chcieť viac dozvedieť o vystupujúcich, je v altánku mestského parku nachystaný stage Rádia 7. Na nej prebehnú rozhovory moderátorov rádia s vybranými festivalovými účinkujúcimi.

Vizuál festivalu.
Vizuál festivalu.
Zdroj: Festival UNITED.

Prvýkrát sa na UNITED predstavia speváčky Elle Limebear (UK), Jessie Dipper (UK) a Kate Kalwach (US). K ďalším zahraničným hosťom patrí rapper Faith Child (UK) a formácia PineLake Worship (US).

Ako zástupcovia česko-slovenskej kresťanskej hudobnej scény vystúpia kapely a interpreti Alive, Azimuth, GODZONE, Jana Zubajová, Isaac Records, Kalwich, Pavel Helan, Safenat Paneach, Way to go a ďalší.

Okrem hudobných vystúpení sú ďalšou hojne navštevovanou súčasťou programu semináre. V tomto roku ich organizátori pripravili viac ako 20. Pozvanie na ich vedenie prijali napríklad teológ Pavel Hošek, psychológ Pavel Raus, kazateľ David Novák, rímskokatolícky kňaz Roman Kubín, evanjelický farár Roman Mazur a študentská pastorka Jana Polehna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Festival United (festivalunited.cz), Foto: Z atmosféry festivalu (Facebook/Festival United)
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies