Vysoké teploty si vyžiadali svoju daň. Za dva dni záchranári zasahovali pri 318 kolapsoch z tepla

NETKY.SK • 14 August 2024, 12:39 • 2 min
Vysoké teploty si vyžiadali svoju daň. Za dva dni záchranári zasahovali pri 318 kolapsoch z tepla

V utorok išlo o 145 kolapsových stavov. Z toho si v 103 prípadoch stav pacienta vyžadoval prevoz do zdravotníckeho zariadenia.

slovakia

left justify in out

Záchranári od pondelka do utorka zasahovali celkovo pri 318 kolapsoch z tepla. Transport do nemocnice si vyžiadal stav u 208 pacientov. Informoval o tom zástupca hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Richard Bolješik.

"Najviac zásahov, spolu 56, evidujeme v aktuálnom týždni v Nitrianskom kraji, najmenej v kraji Trnavskom, kde sme od pondelka vyslali ambulanciu zatiaľ 19-krát v súvislosti s kolapsovými stavmi," priblížil Bolješik.

Uviedol, že v utorok išlo o 145 kolapsových stavov. Z toho si v 103 prípadoch stav pacienta vyžadoval prevoz do zdravotníckeho zariadenia. Najviac zásahov (24) eviduje operačné stredisko v Žilinskom kraji, najmenej v Trnavskom kraji, kde ambulanciu vyslali deväťkrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: OS ZZS SR, Foto: vyšetrenie.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies