Záchranári majú za sebou dve nočné akcie vo Vysokých Tatrách

NETKY.SK • 23 Júl 2024, 12:11 • 2 min
Záchranári majú za sebou dve nočné akcie vo Vysokých Tatrách

VYSOKÉ TATRY - V utorok skoro ráno požiadala o pomoc horských záchranárov z Mengusovskej doliny, z Chaty pri Popradskom plese, dvojica turistov českej národnosti.

slovakia

left justify in out

Horskí záchranári uplynulú noc pomáhali vo Vysokých Tatrách belgickým aj českým turistom. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

HZS prijala v pondelok neskoro večer žiadosť o pomoc z Chaty pod Rysmi. Dvaja 21-roční Belgičania boli dehydrovaní a pociťovali celkovú nevoľnosť. Mužom podali medikamentóznu liečbu. 

"Keďže sa osoby nachádzali na horskom zariadení poskytujúcom ubytovacie služby, transport bol odložený na ráno a o súčinnosť bola požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu," uvádza HZS s tým, že letecky boli transportovaní do Starého Smokovca, odkiaľ pokračovali na vlastnú žiadosť samostatne.

V utorok skoro ráno požiadala o pomoc horských záchranárov z Mengusovskej doliny, z Chaty pri Popradskom plese, dvojica turistov českej národnosti. Mladík vo veku 19 rokov si na túre poranil nohu a nebol schopný ďalej pokračovať samostatne.

Druhý, 21-ročný muž požiadal o transport z horskej oblasti. Pozemní horskí záchranári zranenému poskytli zdravotnú starostlivosť a turistov transportovali na zastávku Tatranskej elektrickej železnice pod Popradským plesom. Ďalej pokračovali na vlastnú žiadosť samostatne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Horská záchranná služba, Foto: hzs.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies