Zamestnanci sa dočkali vyšších stravovacích príspevkov: Rezort zvyšuje sumy od 1. septembra

NETKY.SK • 2 September 2024, 13:16 • 2 min
Zamestnanci sa dočkali vyšších stravovacích príspevkov: Rezort zvyšuje sumy od 1. septembra

BRATISLAVA - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny zvýšilo od 1. septembra sumy stravného pre zamestnancov pri pracovných cestách.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR oznámilo zvýšenie súm stravného pre zamestnancov pri pracovných cestách, ktoré nadobudlo účinnosť 1. septembra. Podľa nových opatrení sa minimálna hodnota stravnej poukážky vzrástla z 5,85 eura na 6,23 eura.

"V apríli 2024 dosiahol mesačný kumulovaný index cien jedál a nealkoholických nápojov v reštauračnom stravovaní hodnotu 105,3. To znamená, že ceny jedál vzrástli o 5,3 % oproti poslednému obdobiu, ktoré bolo použité na určenie sumy stravného. Táto situácia spĺňa podmienku na zvýšenie súm stravného pri pracovných cestách podľa zákona o cestovných náhradách," vysvetlil rezort práce ešte v auguste.

Podľa nových pravidiel sa suma stravného zvýšila o 50 centov z 7,80 eura na 8,30 eura pre zamestnancov na pracovnej ceste trvajúcej päť až 12 hodín. Pre pracovné cesty trvajúce 12 až 18 hodín vzrástla suma stravného o 70 centov z 11,60 eura na 12,30 eura. Pri cestách nad 18 hodín sa suma zvýšila o jedno euro na 18,40 eura.

"Minimálna hodnota stravovacej poukážky je podľa Zákonníka práce 75 % stravného pre pracovné cesty trvajúce päť až 12 hodín. Pri sume stravného 8,30 eura bude minimálna hodnota stravovacej poukážky teda 6,23 eura," priblížil rezort.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MPSVR SR, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies