Zaplávajte si s prasiatkami a pohladkajte miestne klokany: Tieto pláže sú jedinečné práve zvieracími obyvateľmi

NETKY.SK • 22 Jún 2024, 16:03 • 2 min
Zaplávajte si s prasiatkami a pohladkajte miestne klokany: Tieto pláže sú jedinečné práve zvieracími obyvateľmi

Pláže ľudia jednoducho milujú. V dnešnom článku sme si pre vás ale pripravili ich nezvyčajné varianty s obyvateľmi, ktorí sa radi maznajú. Sú nimi práve miestne zvieratká. Pozrite sa, aké miesta na zemi čakajú na vaše navštívenie a nezabudnite si za hrsť dobrôt, ktorými si zabezpečíte ich lásku a pozornosť.

slovakia

left justify in out

Prasacia pláž, Bahamy

Na neobývanom ostrove v súostroví Exumas sa prasatá voľne potulujú po bielych piesočnatých plážach a šantia v tyrkysových vodách. Množia sa povesti o tom, ako sa ošípané prvýkrát dostali na ostrov – niektorí tvrdia, že ich priviezli piráti alebo námorníci, zatiaľ čo iní tvrdia, že zostali uviaznuté po stroskotaní lode.

Bez ohľadu na svoju históriu prasiatka nazývali Big Major Cay domovom už mnoho rokov a neustále sa množia vo svojom súkromnom ostrovnom raji. A hoci boli viac než pravdepodobné, že boli v skutočnosti zavedené na ostrov ako potenciálny zdroj potravy už v ten deň, ich popularita medzi turistami ich zdržala.

Je dosť bizarné vidieť ošípané opaľujúce sa na pláži, no ešte zvláštnejšie je sledovať, ako skáču do vody pri prvom pohľade na člny. Ale plávajú, až po turistov a miestnych obyvateľov, ktorí hľadajú jedlo. Zatiaľ čo plávanie s našimi prasacími kamarátmi je lákadlom pre toľkých návštevníkov Baham, jazda loďou na a z Pig Beach je absolútne úžasná.

Obrazok
Zdroj: foto: paradiselanding.com
Exumas sú známe svojim exotickým prostredím a relatívnou odľahlosťou. Sú známe ako najkrajšie ostrovy na Bahamách a astronauti dokonca tvrdili, že Exumas je najkrajší výhľad na Zemi z vesmíru.
Exumas sú známe svojim exotickým prostredím a relatívnou odľahlosťou. Sú známe ako najkrajšie ostrovy na Bahamách a astronauti dokonca tvrdili, že Exumas je najkrajší výhľad na Zemi z vesmíru.
Zdroj: foto: swimmingwithpigs.com

Pláž s kravami, Berchida

Už ste niekedy videli kravy, ktoré sa opaľujú na jednej z najlepších pláží Sardínie? Z času na čas vám niečo udrie do očí a vy sa nemôžete zastaviť a premýšľať o tom, aká je príroda krásna a aký iný môže byť život, keď sa na to pozriete z iného uhla pohľadu. 

Pláž je takzvaná„Kravská pláž“, ktorá sa nachádza na pobreží medzi Chia a Teulada na juhozápade Sardínie. Stali sa niečím ako atrakcia sama osebe, pričom ľudia mieria na pobrežie, aby sa stretli s bovinnými návštevníkmi pláží a zároveň si užívali úžasnú scenériu.

Spolu s kravami má pláž Berchida množstvo zariadení a zdrojov pre rodiny, ktoré si chcú užiť deň pri mori. Má sprchy, kúpeľne, kiosky s občerstvením, zmrzlinou a nápojmi, ako aj požičovňu lehátok a slnečníkov a požičovne kanoí a vodných bicyklov. Medzitým na južnom pobreží je pláž Piscinni doslova známa ako „kravská pláž“ kvôli množstvu obyvateľov.

Najkrajšia pláž na Sardínii a skutočný pozemský raj - Berchida.
Najkrajšia pláž na Sardínii a skutočný pozemský raj - Berchida.
Zdroj: foto: yt
Obrazok
Zdroj: foto: paradepets

Lucky Bay, Austrália

Lucky Bay sa nachádza v národnom parku Cape Le Grand v západnej Austrálii a je ideálnym miestom pre plážových nadšencov, milovníkov šnorchlovania, surferov, plavcov a opaľujúcich sa ľudí... pokiaľ vám nevadí zdieľať pláž s miestnymi klokanmi.

Keď sa klokany neslnia na piesku, často ich pristihnú oddychovať pod lavičkami alebo dokonca pod slnečníkmi návštevníkov. Sú zvyknutí na ľudí a vo všeobecnosti celkom priateľskí.
Kvôli nedotknutým plážam a idylickým výhľadom v Lucky Bay je neustále hodnotená ako jedna z najlepších pláží v Austrálii. Lesklá akvamarínová voda a krásny biely piesok lákajú návštevníkov z celého sveta a flóra a fauna pobrežia sú úchvatné.

Ale z koho si robíme srandu? Táto pláž je celá o klokanoch.

Kengury Lucky Bay môžete vidieť v národnom parku Cape Le Grand pozdĺž pobrežia pláže Lucky Bay.
Kengury Lucky Bay môžete vidieť v národnom parku Cape Le Grand pozdĺž pobrežia pláže Lucky Bay.
Zdroj: foto: lydiaandwehan.com

Boulders Beach, Južná Afrika

Ľudia sa hrnú do Boulders Beach, neďaleko Simon's Town v Južnej Afrike, nielen preto, aby videli africké tučniaky v ich prirodzenom prostredí, ale aby si s nimi aj zaplávali.
Táto pláž lemovaná skalami, ktorá sa nachádza na pobreží False Bay, je domovom najväčšej kolónie tučniakov v Južnej Afrike s niekoľkými tisíckami tučniakov. Verejná pláž je zasadená medzi veľké balvany, ktoré poskytujú úkryt pred vetrom a vlnami, čím vytvárajú o niečo vyššiu teplotu na kúpanie.

Ak stále nemôžete odolať vode, nebojte sa – na brehu uvidíte aj veľa tučniakov. O zlomyseľných vtákoch je dokonca známe, že návštevníkom kradnú miesta na plážové uteráky, keď sa nedívajú.

Pre ešte lepší výhľad na tučniaky sa vydajte na neďalekú pláž Foxy Beach, kde si môžete oveľa bližšie pozrieť hlavnú kolóniu z dobre vybudovaných drevených chodníkov okolo dún.
Najlepší čas na videnie tučniakov je v lete, ale na pláži sú po celý rok.

Pláž s tučniakmi ročne láka množstvo zvedavých turistov.
Pláž s tučniakmi ročne láka množstvo zvedavých turistov.
Zdroj: foto: farandwide

Okunoshima, Japonsko

Na malom ostrove vo vnútrozemskom mori Seto pri pobreží Hirošimy prevyšujútisícky divokých králikov obyvateľov Okunošimy, ktorá je príhodne prezývaná Usagi Jima alebo Ostrov králikov.

Ako sa králiky dostali na ostrov, je záhadou. Ostrov bol kedysi prísne tajným testovacím miestom pre chemickú vojnu a pri testovaní sa bohužiaľ používali králiky. Hovorí sa, že niektoré z preživších králikov boli prepustené po druhej svetovej vojne. Ďalšia teória naznačuje, že skupina študentov vypustila domáce zvieratá do voľnej prírody na školskom výlete v 70. rokoch.

Len kúsok od jediného hotela na ostrove turisti nájdu piesočnaté pláže plné huňatých králikov. Vyzbrojte sa krmivom pre králiky z pevniny a stanete sa najobľúbenejšou osobou na pláži.

Králičí ostrov ponúka rozkošné prekvapenie.
Králičí ostrov ponúka rozkošné prekvapenie.
Zdroj: foto: smithsonianmag.com

Monkey Beach, ostrovy Phi Phi, Thajsko

Monkey Beach, zasadená do vápencových útesov, je pomenovaná podľa opičích obyvateľov, ktorí šalejú na jemnom bielom piesku.

Hromady turistov sa schádzajú na túto pláž prostredníctvom organizovaných výletov loďou, ale lepší spôsob, ako sa sem dostať, je na kajaku a pri veslovaní na breh sa kochať úžasnou scenériou. Len nezabudnite vytiahnuť kajak úplne na piesok a odstrániť všetky svoje veci, pretože tu opice prepadnú všetko.

Zatiaľ čo mnohí návštevníci sa pri fotografovaní priblížia k opicám, je najlepšie držať si odstup, pretože je známe, že hryzú.

Obrazok
Zdroj: foto: thailand-travelonline.com
Obrazok
Zdroj: foto: metro.co.uk

Korytnačia pláž, Havaj


Pláž Laniakea, ktorá je najznámejšia akoTurtle Beach, sa nachádza na severnom pobreží Oahu a je hlavnou atrakciou pre návštevníkov, ktorí chcú vidieť morské korytnačky (Honu). Tieto korytnačky, ktoré často vidno, ako vystrčia hlavu z vody, sú radi, že si vedľa nich zaplávate – ak budete mať šťastie, odvážia sa aj na pláž a odfotia sa.

Morské korytnačky, ktoré spadajú pod zákon o ohrozených druhoch a podľa zákona štátu Havaj, ktorý uvádza, že je nezákonné prenasledovať, loviť, manipulovať s nimi, zraňovať ich alebo obťažovať, majú plnú ochranu. Často nájdete skupinu dobrovoľníkov, ktorí láskavo informujú návštevníkov o korytnačkách a zdôrazňujú no-go zóny, aby ich neobťažovali.

Obrazok
Zdroj: foto: andyoucreations


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
text: farandwide.com, hoppa.com, thesun.co.uk. titulná foto: betches.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies