Zavárame hrušky a varíme lekvár.
Hruškový kompót.
Na dno umytého pohára dáme koliesko citrónu, potom očistené a jadierok zbavené hrušky, nakoniec tiež koliesko citrónu. Zalejeme nálevom, ktorý sme si pripravili tak, že v 1 litri vody rozpustíme 50 dkg cukru. Nálev musí byť studený. Hrušky čistíme a dávame do vody s citrónom, aby nezhnedli. Sterilizujeme 25 minút na 90 °C.
Hruškový džem.
Na 1 kg hrušiek potrebujeme 50 dkg kryštálového cukru, gelfix 2:1, kyselinu citrónovú. Hrušky očistíme, nakrájame, rozvaríme a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme cukor, gelfix podľa návodu a povaríme 10 minút. Nakoniec pridáme ½ čajovej lyžičky kyseliny citrónovej, nalejeme do pohárov, uzatvoríme, obrátime hore dnom, zabalíme do deky a necháme vychladnúť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies