Železnice pristupujú k opatreniam. Hrozia meškania?

NETKY.SK • 13 September 2024, 15:19 • 2 min
Železnice pristupujú k opatreniam. Hrozia meškania?

BRATISLAVA - Dispečeri ŽSR, ktorí sú v nepretržitej službe, pravidelne dostávajú hlásenia o meteorologickej situácii a podľa potreby informujú a koordinujú príslušných zamestnancov, aby bola zabezpečená bezpečnosť a plynulosť železničnej prevádzky.

slovakia

left justify in out

V rámci prijatých opatrení ŽSR pristupujú k mimoriadnym kontrolám železničného zvršku a spodku a zintenzívnili bežné pochôdzky či kontroly.

Zamestnanci venujú osobitnú pozornosť čistote a priepustnosti priepustov a mostov, kde sa môžu tvoriť prekážky spôsobené naplavením kmeňov stromov alebo konárov, ktoré by mohli znížiť prietok vody. Na tieto situácie budú ŽSR včas upozorňovať správcov vodných tokov, aby sa zabránilo možným škodám na objektoch v správe ŽSR.

Zvýšená pozornosť je venovaná aj miestam s predpokladaným rizikom podmáčania terénu, kde môže dôjsť k vyvráteniu stromov, a lokalitám s rizikom zaplavenia koľají a výhybiek.

Monitorujú sa aj miesta, kde sa môže hromadiť zrážková voda. Všetci zamestnanci sú aktuálne v pohotovosti a majú k dispozícii potrebnú mechanizáciu, vrátane motorových píl, čerpadiel a ďalšieho náradia, aby mohli odstrániť vzniknuté mimoriadnosti.

ŽSR sú pripravené spolupracovať v prípade potreby so záchrannými a bezpečnostnými zložkami Slovenskej republiky. V prípade vzniku škôd na majetku budú ŽSR bezodkladne informovať Ministerstvo dopravy SR o rozsahu škôd a prijatých opatreniach na ich odstránenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: ŹSR, Foto: mojekysuce.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies