Železničná polícia posilňuje bezpečnosť železničnej dopravy: Medzinárodná spolupráca so susednými krajinami

NETKY.SK • 16 Október 2024, 12:22 • 2 min
Železničná polícia posilňuje bezpečnosť železničnej dopravy: Medzinárodná spolupráca so susednými krajinami

BRATISLAVA - Železničná polícia na Slovensku zabezpečuje ochranu železničnej dopravy a verejný poriadok v obvode železničných dráh. Dňa 8. októbra 2024 sa uskutočnilo pracovné stretnutie so zástupcami Stráže ochrany koľají z Poľska a Českej republiky, zamerané na zlepšenie spolupráce v oblasti bezpečnosti, výmeny informácií a odhaľovania trestnej činnosti v železničnej infraštruktúre.

slovakia

left justify in out

 

Železničná polícia ako jedna z bezpečnostných zložiek Policajného zboru v rozsahu ustanovenom zákonom zabezpečuje ochranu železničnej dopravy, verejný poriadok, bezpečnosť osôb a majetku v obvode železničných dráh na celom území Slovenska.
 
Pri ochrane života, zdravia a majetku a skvalitneniu služobnej činnosti spolupracuje odbor železničnej polície Prezídia Policajného zboru aj s ďalšími orgánmi verejnej moci, orgánmi územnej samosprávy, organizáciami a políciou iných štátov ako aj s ďalšími bezpečnostnými zložkami.
 
Príkladom je pracovné stretnutie, ktoré železničná polícia zorganizovala dňa 8. októbra 2024 so zástupcami Stráže ochrany koľají z Poľska a Českej republiky, ktoré sú zodpovedné za plnenie úloh v oblasti bezpečnosti a ochrany železničnej dopravy.

Hlavným cieľom pracovného stretnutia bolo hľadanie možností vzájomnej spolupráce a výmeny informácií nielen na úseku osobnej železničnej dopravy, ale aj na  úseku nákladnej železničnej dopravy a na úseku odhaľovania páchateľov krádeží zo železničnej infraštruktúry respektíve jej poškodzovania.
 
Zámerom spolupráce, ktorú rozvíja železničná polícia aj na nadnárodnej úrovni je výmena informácií, ktoré napomáhajú pri skvalitnení činnosti, odhaľovaní trestnej činnosti spáchanej v obvode železničných dráh, zisťovaní a objasňovaní príčin ohrozovania bezpečnosti a plynulosti železničnej dopravy,
 

       



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Polícia SR, Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies