Ženskú Tour de France vyhrala Poľka Niewiadomá. Triumfovala s náskokom 4 sekundy + VIDEO

NETKY.SK • 19 August 2024, 08:06 • 2 min
Ženskú Tour de France vyhrala Poľka Niewiadomá. Triumfovala s náskokom 4 sekundy + VIDEO

PARÍŽ - Poľská cyklistka Katarzyna Niewiadomá sa stala víťazkou Tour de France žien. Rozhodla o tom až záverečná 8. etapa, ktorá vyvrcholila stúpaním na Alpe d'Huez.

slovakia

left justify in out

Niewiadomá mala v konečnom hodnotení náskok iba štyri sekundy pred druhou Holanďankou Demi Volleringovou, ktorá poslednú etapu vyhrala, no Poľka prišla do cieľa na 4. mieste s mankom 1:01 min a to jej k celkovému triumfu stačilo. "Celá etapa bola ako na horskej dráhe, raz som bola dole a potom hore. Je to šialené," tešila sa v cieli Niewiadomá podľa DPA.

Dvadsaťosemročná Ghekiereová vyhrala kopcovitú 166,4 km dlhú etapu s cieľom v lyžiarskom stredisku Le Grand-Bornand s náskokom 1:15 minúty a poistila si vedenie v súťaži o najlepšiu vrchárku. Druhá skončila Francúzka Maeva Squibanová.

S odstupom 1:23 minúty došli prakticky spoločne Holanďanka Demi Volleringová a Niewiadomá. Obhajkyňa minuloročného prvenstvo Volleringová je po štvrtkovom páde priebežne až ôsma so stratou 75 sekúnd, tretia žena minulých dvoch ročníkov Niewiadomá si dnes upevnila vedenie. Po prepade piatkovej víťazky a priebežne druhej Cédrine Kerbaolovej z Francúzska má na čele novo náskok 27 sekúnd pred Holandskou Puck Pieterseovou, ktorá dnes prišla siedma.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: DPA, ČTK, Foto: SITA / AP / Peter Dejong
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies