Bratislava - Zlaté piesky: Začína festival Uprising. Bude plný hviezd svetového formátu + VIDEO

NETKY.SK • 30 August 2024, 11:38 • 3 min
Bratislava - Zlaté piesky: Začína festival Uprising. Bude plný hviezd svetového formátu + VIDEO

BRATISLAVA - Brány festivalu sa otvoria v piatok o 12.00 h.

slovakia

left justify in out

Už tento piatok a sobotu, 30. a 31. augusta, sa bratislavské Zlaté piesky opäť premenia na centrum hudobnej zábavy počas Uprising festivalu 2024.

Sedemnásty ročník festivalu prinesie výnimočný program s viac než stovkou vystupujúcich umelcov, ktorý uspokojí každého, či už ide o hudobné hviezdy, diskusie, športové aktivity alebo zábavu pre deti.

 

Tento rok sa na festivale predstavia hviezdy svetového formátu. Alborosie & Shengen Clan predvedú svoje ikonické reggae hity, maďarská superhviezda Azahriah a jamajský rodák Jesse Royal sa prvýkrát predstavia v Bratislave. Fanúšikovia hip-hopu sa môžu tešiť na amerického rapera Rich The Kid, rapovú legendu Afu-Ra a estónskeho umelca Tommy Cash.

Európsku tanečnú scénu zastúpia legendárne drum & bass trio Black Sun Empire, producentské duo Sigma, Venjent a Catching Cairo. Na festivale sa tiež predstavia svetoznámy producent a DJ Benny Page s vokalistom Doktorom, legendárny DJ Hype a talentovaný producent Diagnostix spolu s MC Jimmym Dangerom.

Slovenskú scénu budú reprezentovať Medial Banana, Gleb, Orion & Čistychov, Boy Wonder, Annet X, Marko Damian a punkrocková kapela Plus Mínus s akustickou show na u-rampe. DJ sety predvedú DJ Lady Style, Monss, Ripple, Bass Factory, Jimmy Pé, Veca a Rudeboys Radio.

Festival ponúkne aj možnosť relaxu v Healing zóne, kde si návštevníci môžu dopriať masáže, relaxovať pri jóge alebo vyskúšať rôzne workshopy. Pre deti bude pripravená detská zóna s kreatívnymi dielničkami, maľovaním na tvár, skákacím hradom, tanečnou školou, jogou pre deti, divadielkom a v piatok o 18.00 h aj vystúpením Paci Pac.

Festival tiež predstavil novú hymnu, ktorá spája ikonické postavy slovenskej a českej reggae a rap scény. V piesni „Uprising spája nás“ sa stretli Medial Banana, Vec, Zverina, Rest, Rida Radar, Boy Wonder, Cocoman, Kato (Prago Union) a Dr. Kary. Skladbu produkoval Lukáš Minařík aka Lukie FWD v The Wellders štúdiu, vizuál k piesni vytvoril Lukáš Pulík (LUPIC).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Uprising Festival, Foto: FB/Uprising Festival
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies