Zmarený pokus o ďalší atentát: Podozrivý s nabitými zbraňami a falošnými dokladmi sa priblížil k Trumpovmu podujatiu v Coachella Valley + VIDEO

NETKY.SK • 14 Október 2024, 12:05 • 2 min
Zmarený pokus o ďalší atentát: Podozrivý s nabitými zbraňami a falošnými dokladmi sa priblížil k Trumpovmu podujatiu v Coachella Valley + VIDEO

COACHELLA VALLEY - V Coachella Valley bol v sobotu zmarený možný tretí pokus o atentát na bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Šerif okresu Riverside Chad Bianco oznámil, že muža, ktorý sa priblížil k kontrolnému stanovišťu s viacerými pasmi, falošnou poznávacou značkou a nabitými zbraňami, zadržali pred podujatím. Incident, ktorý sa odohral pred príchodom Trumpa, neohrozil bezpečnosť účastníkov akcie.

slovakia

left justify in out

Podľa šerifa okresu Riverside Chada Bianca bol v sobotu neďaleko jeho zhromaždenia v Coachella Valley zmarený možný tretí pokus o atentát na bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Podľa oddelenia šerifa Miller šoféroval čierne SUV a okolo 17.00 h sa blížil ku kontrolnému stanovišťu na perimetri vedúcom ku vstupu na podujatie na križovatke ulíc Avenue 52 a Celebration Drive, keď ho kontaktovali zástupcovia.

Šerif okresu Riverside Chad Bianco v rozhovore s novinármi v nedeľu popoludní uviedol, že policajti zastavili muža v bezpečnostnom obvode pred podujatím bývalého prezidenta v meste Coachella, ktoré sa konalo deň predtým.

Bianco povedal, že podozrivý "sa objavil s viacerými pasmi s rôznymi menami, neregistrovaným vozidlom s falošnou poznávacou značkou a nabitými strelnými zbraňami". "Ak sa ma teraz pýtate, pravdepodobne som mal zástupcov, ktorí zabránili tretiemu pokusu o atentát," povedal šerif novinárom.

Republikánsky kandidát na prezidenta, bývalý prezident Donald Trump, prichádza na predvolebné zhromaždenie na ranči Calhoun v sobotu 12. októbra 2024 v meste Coachella v Kalifornii.
Republikánsky kandidát na prezidenta, bývalý prezident Donald Trump, prichádza na predvolebné zhromaždenie na ranči Calhoun v sobotu 12. októbra 2024 v meste Coachella v Kalifornii.
Zdroj: Fox News / AP Photo / Alex Brandon

Miller zrejme úradom povedal, že je novinár, a tvrdil, že má prístup do VIP zóny zhromaždenia. Po počiatočnom posúdení však poslanci zistili "nezrovnalosti" v Millerovom príbehu.

Zistilo sa, že Miller jazdil v neregistrovanom vozidle s falošným evidenčným číslom a mal aj viacero pasov a vodičských preukazov na rôzne mená, uviedol šerif Bianco na nedeľnej tlačovej konferencii. V SUV boli nájdené aj dve zbrane a niekoľko škatúľ s muníciou.

Miller bol zadržaný za držbu nabitej strelnej zbrane a držbu veľkokapacitného zásobníka. Úrady uviedli, že Miller mal v nelegálnej držbe aj brokovnicu. Bol zadržaný a odvtedy bol prepustený. "Tento incident nemal vplyv na bezpečnosť bývalého prezidenta Trumpa ani účastníkov podujatia," uviedli úradníci, keďže sa to stalo pred príchodom Trumpa do oblasti.

Trump navštívil Coachellu v prestávke medzi zastávkami v Nevade, kde sa v sobotu zúčastnil na okrúhlom stole pre Latinoameričanov v Las Vegas - kde pochválil Hispáncov, že majú "takú energiu" - a v Arizone, kde sa v nedeľu zúčastnil na zhromaždení v Prescott Valley. V roku 2020 v týchto dvoch štátoch tesne prehral s demokratom Joeom Bidenom.

Incident sa odohral len niekoľko týždňov po tom, čo koncom septembra úrady obvinili muža z pokusu o atentát na Trumpa na jeho golfovom ihrisku na Floride. Prokurátori obvinili Ryana Routha z úmyslu zabiť bývalého prezidenta, keď 15. septembra hral golf v Trump International Golf Clube vo West Palm Beach. Routh sa k obvineniam voči nemu priznal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Fox 11 Los Angeles, Al Jazeera, Foto: Los Angeles Times / Wally Skalij
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies