Zozbierali sme ženské "nedokonalosti" a spísali ich výhody: Malé prsia dajú väčšiu slobodu v móde, hlboký hlas je autorita

NETKY.SK • 20 Júl 2024, 14:00 • 2 min
Zozbierali sme ženské "nedokonalosti" a spísali ich výhody: Malé prsia dajú väčšiu slobodu v móde, hlboký hlas je autorita

Dokonalosť je ilúzia a snaha o ňu môže byť zdrojom neustáleho stresu a nešťastia. Či už ste však "príliš" bledá, nízka, tmavá, vysoká..., či máte väčšie alebo menšie krivky či vyšší alebo hrubý hlas. Tento článok je venovaný práve vaším kvalitám.

slovakia

left justify in out

V súčasnej modernej dobe je neskutočne ťažké sa neporovnávať. Hlavne v prípade žien je to veľmi náročné. Všade naokolo nás obklopujú médiá, ktoré sa nám snažia pretlačiť istý ideál, ktorý je zväčša "na jedno kopyto". A aj keby sme veľmi chceli, aj tie najlepšie a najsebavedomejšie z nás majú občas slabšiu chvíľku, kedy sme na toto porovnávanie náchylnejšie a to je úplne vporiadku.

Dnes sme sa však chceli zamerať na pozitívnejšiu kartu - prednosti. Tieto prednosti sme spravili práve z "nedokonalostí", aby sme vám ukázali aké subjektívne dokážu byť. Pamätajte, to čo vy na sebe neznášate, môže tisícky či milióny žien niekde na svete chcieť tak moc, že za to platia plastickému chirurgovi.

Krása je subjektívna, závisí od kultúry a mnohých iných faktorov. No dá sa nájsť naozaj vo všetkom. Je o uhle pohľadu a často práve v očiach pozorovateľa.

Ako redakcia netky.sk sme sa pýtali žien, čo sú ich najväčšie nedostatky a toto boli ich odpovede.

Nízke sebavedomie pre malé poprsie

Po celé stáročia ostane ženskou najväčšou nedokonalosťou malé poprsie. Existuje len veľmi málo žien, ktoré sú so svojím menším poprsím naozaj spokojné. Väčšina z nich rozmýšľa nad plastickou operáciou alebo akoukoľvek prírodnou formou či snahou o zväčšenie. Moderná chirurgia už zašla tak ďaleko, že ponúka dokonca zväčšenie poprsia odobratím vlastného tuku pacientky, väčšinou z miest ako je zadok alebo stehná. Niektoré ženy sa kvôli malému poprsiu snažia pribrať, no nie každej sa tuk ukladá primárne na tomto mieste.

Poprsie je citlivá téma. Veľký vplyv na to majú sociálne médiá či reči okolia. Prostredie a kultúra, kde vyrastáme je pritom kľúčové. Nie v každej krajine "frčia" krivky, zato existujú tie, kde menšie krivky sú trendom. 

Ak však strácate sebavedomie pre menšie prsia hlavu hore! Zozbierali sme niekoľko výhod, ktoré sú nenahraditeľné.

Výhody menších pŕs sú nekonečné:

Móda, móda a ešte raz móda!

Sloboda v móde je zaručovaná takýmto poprsím. Veľké či malé tvary, zmiešané a nakombinované nadivoko! Šialené farby, ktoré si môžete na oblečení zobrať hneď z obchodu pomaly bez skúšania. Nič nezdeformuje opticky ich tvar! Sloboda v móde naozaj zaručená.

A môžete využiť jednu z najkrajších módnych vychytávok - odhalený chrbát! Šaty či tričká s odhaleným chrbtom vyzerajú vynikajúco pri malých prsiach bez podprsenky.

Nebojte sa experimentovania.

Odopínajúca sa blúzka? Nehrozí!

Ak máte kamarátku či sestru s väčším poprsím, určite viete, ako ľahko sa im stratí gombík na praskajúcej blúzke. Zle sa nadýchnu, príliš zhurta vystrú, zoberú zlý druh podprsenky a hneď je problém na svete. Vám však takýto problém nehrozí a oblečenie v spoločnosti zostáva nepoškodené a krásne uhladené.

Podprsenky? Voliteľné

Podprsenky síce vedia urobiť väčšie prsia alebo lepší tvar. No ich nosenie vie byť po celom dni nepríjemný, bolestivý a spotený zážitok. Kostice vás tlačia, ramienka sa zarývajú do pliec a zanechávajú na pokožke začervenané škvrny, ktoré zmiznú až po niekoľkých hodinách. Nehovoriac o tom, že sa do šiat bez ramienok vôbec nehodia a často nedržia. Do niektorých blúzok takisto. No ženy s väčšími krivkami ich často nosiť musia, aby im prsia "nepadali" a aby ich neboleli po schodoch, pri športe či chôdzi. Vy však môžete podprsenky zahodiť, užívať si slobodný pocit a dať priestor akéjkoľvek móde. Nech sa páči.

Na bolestivý chrbát zabudnite

Môžete spať v akejkoľvek polohe, chrbát z veľkých pŕs vás bolieť nebude. A to ani pri chôdzi či zabehnutí na električku. Zdravotné problémy? Nulové. Jednou z nevýhod veľkých pŕs je fyzické nepohodlie. Hmotnosť väčších pŕs môže spôsobiť napätie na chrbte, krku a ramenách ženy, čo vedie k chronickej bolesti a nepohodliu. Navyše váha prsníkov môže spôsobiť podráždenie pokožky a dokonca aj bolesti hlavy. Ťažkosti pri hľadaní oblečenia sú ďalšou nevýhodou veľkých pŕs.

Nepôsobíte vulgárne

Za žiadnu cenu nebudete pôsobiť vulgárne. Aj v tých najodvážnejších šatách môže hlboký výstrih vyzerať elegantne s menším poprsím.

Pekný tvar aj vo vyššom veku

Sú menšie - no často majú pekný tvar, ktorý dlhodobo drží. Nemá vám ako ovísať a vyzerajú perfektne aj vo vyššom veku.

Prirodzený vzhľad

K tomu netreba viac dodávať - pekné a prirodzené.

Krivky a oblé tvary

Skrývate často krivky? Bojíte sa, čo si ľudia o vás pomyslia a neustále sa snažíte schudnúť tých pár kíl navyše aj keď to roky nejde dole? Naháňa vás neustály stres a nízke sebavedomie? Hlavu hore! Veľké boky, poprsie, zadok sú dokonalé pre typy šiat a výstrihov, ktoré ženy s malým poprsím málokedy dokážu nosiť vo veľkom štýle. Takisto ako aj menšie poprsie aj vaše boky, krivky a tvary majú obrovský priestor vo svete módy a estetiky.

Výhody väčšieho poprsia:

Symbol ženskosti a krásy

Spomeňte si na Venušu - veľké, plné boky. V niektorých kultúrach budú vždy oblé tvary ženským symbolom krásy, ktorý tvorí nežné a nádherné telá. Čo viac dodať.

Dojčenie je jednoduchšie

Ženy s väčšími prsiami môžu mať ľahšie dojčenie svojich detí, pretože môžu mať väčší prísun mlieka. Dojčenie tak môže byť pre matku aj dieťa pohodlnejšie.

Netreba vám vypchávky

Žiadne vypchávky na vytvorenie dokonalej výplne vám netreba. Máte svoje vlastné väčšie poprsie, ktoré vám vytvorí so správnou podprsenkou správny tvar do šiat. Malých pŕs sa nemusíte obávať, budete vždy vyzerať žensky.

Teplo

To isté tukové tkanivo pomáha udržiavať ženy s veľkým hrudníkom v zime v teple. S väčšími prsiami prichádza viac telesného tepla, čo je životne dôležité mať v oblastiach, ktoré v zime klesajú hlboko pod nulu.

V-čkový výstrih vám pristane

Tento výstrih vám pristane oveľa viac ako vaším rovesníčkam s menším poprsím. Klasický výstrih do V je vhodnou voľbou pre tých, ktorí majú väčšie poprsie. Vytvára vertikálnu líniu, ktorá predlžuje trup a ťahá oči smerom nahor a preč od oblasti poprsia. Rozhodnite sa pre mierny výstrih do V, ktorý neklesá príliš nízko, aby si zachoval vyvážený vzhľad, kktorým opticky prsia len zmenší do stratena.

Vysoké ženy a ich elegancia

Vysoké ženy často počúvali v detstve rôzne komentáre, urážky či posmešky. "Aké je tam hore počasie," "A nebúraš nám zasa stropy?" a podobne po určitom čase prestanú byť vtipné a pri nežnejšom pohlaví v nízkom veku dokážu zabolieť. Vysoké ženy sa síce často vzdávajú opätkov a majú potiaže pri nižších priestoroch, no ich výhody v módnom priemysle a estetike sú naozaj nekonečné!

Výhody vysokých žien:

Príliš dlhé šaty neexistujú

Nemusíte sa báť, že sú maxi šaty príliš dlhé alebo že sa budú ťahať po zemi! Dlhé šaty na nízkych ženách ich ešte viac zmenšujú, no vy si môžete dovoliť šaty sukne, kardigény, kabáty a plášte tých najdlhších rozmerov.

Elegancia na úrovni

Nič nie je elegantnejšie ako vysoká žena v krásnych šatách. Niečo na vysokej postave automaticky vyvoláva elegantný atletický vzhľad, ktorý je oceňovaný hlavne v modelingovom priemysle. Využite to a oblečte sa do čohokoľvek a nebojte sa dĺžok či farieb!

Koncerty s výhľadom

Nemusíte sa nikdy obávať, že zo zadného radu nič neuvidíte. Výška vie byť aj pohodlná a praktická. Zároveň na seba vždy upútate ak sa oblečiete pekne. Čo viac?

Atletické športovkyne

Samozrejme, že sa vám lepšie bude hrať tenis či voleyball. A tých športov, ktoré vám pôjdu lepšie je nekonečno! Máte automaticky genetickú výhodu!

Jete koľko chcete

Tuk sa do vašej výšky poukladá veľmi pomaly, môžete jesť naozaj hocičo. A to je niečo, čo pravý gurmán naozaj ocení. Predsa jedlo je aj zážitok aj pôžitok a nedávať si pozor na stravu je obrovská sloboda.

Menej ľudí si na vás dovolí

Bezpečnosť na prvom mieste. Takže ak ste barmanka či čašníčka a idete v noci peši domov (alebo z párty) máte väčší pocit bezpečia. Lepšie sa aj obránite a málokto si na vás dovolí.

Nižšie ženy s krásnymi ihličkami!

Áno aj nízke ženy majú milión krásnych výhod, ktoré treba využiť. Zrovna výška je niečo, čo človek nezmení aj keby chcel. Poďme sa pozrieť na veci, ktoré dokážu využiť len nižšie žienky. Všetky tieto aspekty dokážu nízke ženy dokonalo vychytať a ich vysoké rovesníčky nie.

Výhody nižších žien:

Vysoké opätky

Dvadsaťcentimetrové opätky? Žiadny problém! Akékoľvek ihličky vám vyčarujú dokonalú postavu - vieme predsa, že vysoké ihličky robia dokonalú chôdzu a postoj tela, dokonalo vytvarujú a vyrovnajú chrbát. Spriamená modelkovská chôdza čo dodať.... Ich vysoké rovesníčka už musia rozmýšľať čo je príliš vysoké, ak zvolia takúto obuv. No vy máte na výber milióny vzorov, farieb, výšok ihličiek a šialených dizajnov.

Rozkošný vzhľad

Vyzerať nežne a rozkošne popri mužovi pre vás nie je problém ak ste nižšia. Môže vyzerať neskutočne romanticky držať sa za ruky pri tejto výške, ak je váš partner čo i len o trošku vyšší. Zároveň majú ľudia akosi psychologicky potrebu viac pomáhať týmto drobným žienkam. A ak vám to už pôjde na nervy - zoberte si tie ihličky.

Žiadne starosti s priestorom na nohy

Mnoho leteckých operátorov teraz účtuje cestujúcim príplatok, ak chcú miesta s väčším priestorom pre nohy. To, že ste nízky, znamená, že sa nemusíte starať o to, ako vtesnať svoje dlhé nohy do ekonomického sedu a je väčšia pravdepodobnosť, že sa budete cítiť pohodlne v menších priestoroch. Táto výhoda presahuje rámec lietania a cestovania v autobusoch a vlakoch – zjednodušuje aj výlety do divadla a kina.

Pri zoznamovaní je väčší výber

Pokiaľ ide o lásku, na veľkosti by nemalo záležať, no nemožno poprieť, že výška je často kľúčovou vlastnosťou profilov ľudí na online zoznamke. Ženy zvyčajne hovoria, že hľadajú mužov, ktorí sú vyšší ako oni, zatiaľ čo muži tvrdia, že uprednostňujú ženy, ktoré sú nižšie ako oni. Byť drobná vám dáva širší výber potenciálneho partnera, pretože priznajme si to, väčšina ľudí bude vyššia ako vy. Nemusíte sa tiež obávať, že budete vyčnievať nad ľuďmi, keď si obujete opätky.

Je menej pravdepodobné, že spadnete

Keď ste nízky, máte nižšie ťažisko, vďaka čomu je vaše telo stabilnejšie a vyváženejšie. To znamená, že je menej pravdepodobné, že spadnete, a ak sa tak stane, pravdepodobne si neublížite toľko ako vyšší človek. Štúdia vykonaná na amerických ženách pracujúcich ako zdravotné sestry v 80. rokoch zistila, že u tých, ktoré boli 5 stôp 8 alebo vyššie, bola viac ako dvakrát vyššia pravdepodobnosť zlomeniny bedra ako u tých, ktoré mali 5 stôp alebo menej.

 

Tenký vysoký hlas

Ak sa hanbíte za svoj tenký vysoký hlas, nezúfajte. Má svoje výhody, ktoré pri hrubšom hlbokom hlase nezažijete.

Výhody vysokého tenkého hlasu:

Rozkošný dojem a sympatie

Rozkošný a milý dojem vytvorí pravdepodobne tento vysoký tenký hlások, ktorý pritakáva davy priateľských ľudí. Tenkým hlasom si pravdepodobne získate veľa priateľov pri spoločenských udalostiach.

Spievanie vysokých tónov

Vynašli by ste sa v opere? ženský vysoký tón je veľmi populárny, možno by ste vedeli perfektne spievať.

Vysoký hlas pôsobí mladšie

Vysoký tenký tón psychologicky evokuuje akúsi mladosť a sviežosť, niečo ako keď vidíme blondínku. Je to jemný dojem, ktorý môžeme v ľuďoch zanechať.

Deti vás milujú

Bábätká obľubujú vysoké hlasy a iné rečové prvky zamerané na deti, pretože priťahujú pozornosť a upokojujú . Keď sa nabudúce budete cítiť hlúpo pri používaní tohto typu reči, môžete si byť istí, že je to dobré pre rozvoj reči vášho dieťaťa a citové puto s vami.

Stelesnená ženskosť

Ak si chcete nájsť maskulínneho muža, máte na to výborný hlas. A celkovo tento vysoký hlas pôsobí na okolie veľmi žensky.

Hrubší hlboký hlas

Veľa žien má prirodzený nižšie položený hrubší hlas

Dôveryhodnosť

Práve to by vám povedali ak by vás prijímali robiť spravodajstvo do seriózneho rádia. Hrubší hlas pôsobí v oblasti správ ako aj v iných pracovných sférach oveľa dôveryhodnejšie ako tenký vysoký hlas vašich rovesníčok.

Kariérne benefity

Ľudia vás berú seriózne. Tým sa hneď dostávame aj k vyššiemu personálu. Ak vás berie seriózne nadriadený, vie sa na vás spoľahnúť, za čo vás môže časom odmeniť. Kariérne benefity sa na vás môžu hrnúť, pretože ľudia vás už na prvý pocit berú zodpovedne, keďže zniete dospelo, seriózne a drzo keď je treba.

Ľudia vás berú vážne

Raz niečo poviete a to skrátka platí. Takisto ako vaše rozkazy, aj vaše sľuby ľudia budú brať vážne. Môžete byť človekom, na ktorého sa vaši priatelia vždy spoľahnú. A to je to najlepšie, čo môžeme pre svojich blízkych urobiť.

Prirodzená dominancia

Samozrejme, že budete pôsobiť dominantnejšie, čo vás vie dostať na vysoké pozície a dokonca známi a kamaráti vás môžu brať dôležito. Pravdepodobne nebude veľa ľudí skúšať vaše vody a budú vás brať za slovo.

Rešpekt, rešpekt, rešpekt

Keď je treba si určiť hranice, človek zvýši hlas alebo sa do neho takpovediac zaprie. Keď sa však príliš tenký hlas zaprie, môže to vyznieť rozkošne. Vy si však týmto hlasom (ak s ním budete správne a vhodne narábať) dokážete vydrieť rešpekt, autoritu a seriózne jednanie. Skákanie po hlave? Nehrozí.

Nepáči sa vám vaša tmavá pokožka?

Tmavá pokožka je pre niektorých ľudí veľmi ťažko dosiahnuteľná. Pre ženy s dobrým pigmentom to však nie je otázkou ničoho. Opálenie sa na vás skrátka lepí. Slniečko priťahujete ako magnet. A má to svoje výhody!

Výhody opálenej pokožky:

Ľudia vám typujú zahraničné korene

Ľahko zapadnete v akejkoľvek slnečnej krajine a keďže sa ani nespálite, je pravdepodobné, že slnko milujete. Vyzeráte exoticky, zaujímavo a často zahranične. Čo vie otvoriť zaujímavé príležitosti.

Nádherný exotický dojem

Latino dojem bez mihnutia prstom. Krásny exotický dojem (ešte v spojení kvetovaných šatov či s využitím farieb alebo červeného rúžu) máte zaručený. Ste skrátka prirodzene tmavá žena chytajúca bronz len tým, že sa po slnku prejdete. A to vie byť mimoriadne exotické. Takže španielka, či mexičanka...., je to na vás.

Biela na vás v lete vynikne

Biele blúzky, tričká a šaty. Nohavice či plavky. Biela je vaša. Na tmavej pokožke nádherne vynikne a pôsobí taktiež veľmi exoticky.

Fotky z dovolenky bez začervenania

Začervenanie nie je vaším bolestivým problémom. Môže sa to stať no býva to výnimkou a po slnku môžete behať hore-dolu. Dbajte však pre istotu na SPF ochranu, pretože rakovina kože je veľmi zákerná choroba.

Krikľavé farby bez problému

Krikľavo červená vás vie nádherne vysvietiť, no pravdepodobne na vás čaká celá škála farieb. Čo dodať, toto leto je vaše.

Bleduľky sú krásne

Presúvame sa k bledej pokožke. Napriek častému spáleniu a začervenaniu musím vymenovať výhody, ktoré skrátka nezaprieme. Bledá pokožka vie byť taktiež nádherná!

Výhody bledej pokožky

Žiadne opálené línie

Môžete nosiť akýkoľvek top, ktorý sa vám páči, bez odhaľovania prúžkov v bikinách. A nemusíte sa báť, že budete vyzerať (viac) smiešne, keď sa prichytíte nahé v zrkadle v kúpeľni.

Anime, cosplaye či goth štýl? 

Tieto štýly na vás budú vyzerať oveľa lepšie a uveriteľnejšie než na tmavých typoch. A to vám zaručujeme.

Pastelové farby

Akékoľvek pastelové farby na vás budú vyzerať úžasne. Ak milujete pastelové módne kúsky siahnite po nich a pohrajte sa s nimi. Nemusíte sa báť ničoho a môžete ich nakombinovať akokoľvek, pretože toto je vaša farba!

Blond vlasy

Blond vlasy na vás budú vyzerať prirodzene a existuje omnoho viac odtieňov, ktoré vám sadnú ako tie, ktoré sadnú tmavým ženám. Paleta farieb je nekonečná. Takže či už príčesky, parochne, farby..., je to na vás!

 

 

 

Medzera medzi zubami

Dokonca aj takáto nečakaná estetická vec vie vyústiť do štýlového trendu. Medzeru medzi zubami ako trend začala Madonna, pokračovali v tom však aj ďalšie modelky, ktoré sa nedokonalosťami nenechali ovplyvniť. Trend jednu dobu začal byť tak šialený, že si ho nechávali niektoré ženy spraviť, čo bolo celkom nebezpečné.

Ak už však medzierku medzi zubami máte, nezúfajte. So správnym rúžom a bielymi zubami, upraveným mejkapom vie byť jedinečným trendom.

Dokonca aj herečka z Fifty Shades Of Grey, Dakota Johnson mala veľmi dlhú dobu túto medzierku a vyzerala skrátka..., fenomenálne!

Týmto článkom sme chceli zhrnúť to, čo každá žena potrebuje z času na čas počuť - porovnávanie je skrátka bezpredmetné. Každá sme iná, či tmavšia či bledšia, nižšia či vyššia, s akýmikoľvek tvarmi. Človek aj tak bude vždy viac priťahovaný k tomu čo nemá, k tomu, čo je mu nové a vzácne..., nepoznané.

Preto je dôležité si pripomínať, že každá krása je iná, pohľad na krásu sa môže líšiť od okolia, krajiny, kultúry, médií.... Ak sa však človek o seba stará, vie byť krásny akokoľvek. A napriek tomu, že najviac záleží na našom vnútri, treba si vážiť to, aké máme zdravie a ako vyzeráme bez porovnávania.

Pretože porovnávanie je len nikdy nekončiaci boj, ktorý sa nedá vyhrať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
titulná foto: ukmodels.co.uk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies