Akcia Merkúr: NAKA zadržala viac ako 10 osôb, medzi nimi rezonujú známe mená

NETKY.SK • 27 Jún 2024, 15:15 • 2 min
Akcia Merkúr: NAKA zadržala viac ako 10 osôb, medzi nimi rezonujú známe mená

Národná kriminálna agentúra zasahovala v súvislosti s ekonomickou trestnou činnosťou v Trnavskom a Nitrianskom kraji. Potvrdil to hovorca policajného prezídia. Vyšetrovateľ obvinil celkovo 12 ľudí.

slovakia

left justify in out

Národná kriminálna agentúra zasahovala v súvislosti s ekonomickou trestnou činnosťou v Trnavskom a Nitrianskom kraji. Potvrdil to hovorca policajného prezídia Roman Hájek. Vyšetrovateľ obvinil v súvislosti založenia zločineckej skupiny celkovo 12 ľudí. Prokurátor navrhuje pre obvinených väzbu.

Polícia okrem 11 ľudí obvinila v Kolárove Zoltána Andruskóa, ktorý je odsúdený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka. Obvinený je aj Dušan Kracina a Mário Csente. Všetci obvinení sú stíhaní za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, na ktorej vrchole v uznesení figuruje meno Boris Gatial. Jedného z mužov sa NAKA zadržať nepodarilo.

Andruskó pred súdom v minulosti vypovedal o tom, ako mala fungovať personálna agentúra jeho starého priateľa Gatiela. Opísal schému vybavovania pracovných povolení a povolení na pobyt pre cudzincov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: TA3, Foto: hnonline.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies