Ako vychladiť byt počas tropických horúčav? Riešenie nájdete v lekárni, stojí len jedno euro!

NETKY.SK • 31 Júl 2024, 15:38 • 2 min
Ako vychladiť byt počas tropických horúčav? Riešenie nájdete v lekárni, stojí len jedno euro!

Existuje ešte jedno riešenie, ako vychladiť byt počas horúčav. Založené je na lacnom produkte, ktorý nájdete v lekárňach.

slovakia

left justify in out

Keď teplomery ukazujú rekordné teploty a v bytoch je neznesiteľne horúco, hľadáme tie najrôznejšie spôsoby, ako ochladiť interiér a takpovediac prežiť. Pokusy často zahŕňajú otváranie okien či nastavovanie ventilátora.

Je tu však ešte jedno riešenie, ktoré sa v našich končinách tak často nepraktizuje. Založené je na lacnom produkte, pričom stačí zájsť do najbližšej lekárne.

Reč je o izotermických fóliách, ktoré sú známe aj ako termofólie alebo záchranné deky. Sú v podstate dôležitou súčasťou každej lekárničky, resp. vybavenia na prvú pomoc.

Podľa odborníkov poskytujú ochranu pred extrémnymi teplotami a udržujú telesnú teplotu zraneného. Ich cena sa bežne pohybuje od jedného do troch eur. Z jednej strany sú strieborné, z tej druhej zlaté.

Podľa portálu Wprost.pl ich treba jednoducho, pomocou obojstrannej pásky pripevniť na okná, ideálne z vonkajšej strany a striebornou stranou von. Tým sa bude odrážať slnečné svetlo a predídete tak prehrievaniu interiéru.

Dôležité je však túto fóliu pripevniť o okná tak, aby ste ich mohli aj naďalej otvárať. Večer, keď slnko zájde a teploty padnú aspoň o niečo dole, odporúča sa totiž miestnosť poriadne vyvetrať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Wprost.pl, Foto: freepik
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies