Basketbalista Durant sa stal akcionárom PSG, klub chce preraziť v USA

NETKY.SK • 13 August 2024, 13:27 • 2 min
Basketbalista Durant sa stal akcionárom PSG, klub chce preraziť v USA

PARÍŽ - Americký basketbalista a čerstvý držiteľ olympijského zlata Kevin Durant sa stal akcionárom francúzskeho futbalového klubu Paríž St. Germain.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný líder Phoenixu Suns v zámorskej NBA patril k ťahúňom hviezdneho amerického tímu, ktorý sa udržal na tróne svetového basketbalu. V Paríži získal v sobotu piate zlato na olympiáde v sérii, keď zdolal vo finále domácich Francúzov 98:87.

Durant je osobný priateľ prezidenta PSG Nassera Al-Khelaifiho a veľký fanúšik 12-násobného šampióna Ligue 1. "Počas OH v Paríži osobne navštívil tréningový kemp PSG a rozhodol sa akcionársky vstúpiť do parížskeho klubu," informoval portál L´Equipe. Prostredníctvom Duranta chce PSG viac preniknúť na americký trh.

Nedávny zlatý olympijský medailista s tímom USA na olympijských hrách v roku 2024 investoval niekoľko miliónov dolárov z vlastných peňazí, aby sa pripojil k klubu, uviedol zdroj pre ESPN. Urobil tak prostredníctvom Arctos Sports Partners, amerického investičného fondu, ktorý v roku 2023 kúpil 12,5% podiel v klube, pričom PSG má hodnotu 4,6 miliardy dolárov (4,25 miliardy eur). Cieľom Durantovho príchodu do klubu je ďalší rozvoj značky PSG v USA z marketingového a sponzorského hľadiska, najmä s Majstrovstvami sveta klubov v roku 2025 a Majstrovstvami sveta vo futbale v roku 2026, ktoré budú počas nasledujúcich dvoch letov hostiť v Amerike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: L´Equipe, ESPN, Foto: Los Angeles Times / Wally Skalij
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies