Beňová kritizuje rokovania v europarlamente, odmietla socialistov. Je to len o miestach, osobách a obsadení

NETKY.SK • 10 Júl 2024, 09:48 • 2 min
Beňová kritizuje rokovania v europarlamente, odmietla socialistov. Je to len o miestach, osobách a obsadení

BRUSEL - Podľa Beňovej rokovania prebiehajú sposobom, akoby najvačšie dve politické frakcie nepochopili, o čom vypovedajú výsledky júnových volieb do Európskeho parlamentu.

slovakia

left justify in out

Europoslankyňa za Smer Monika Beňová vo svojom facebookovom statuse kritizuje prebiehajúce rokovania politických frakcii v europarlamente. 

Podľa nej rokovania prebiehajú spôsobom, akoby najväčšie dve politické frakcie nepochopili, o čom vypovedajú výsledky júnových volieb do Európskeho parlamentu.

"EPP a SD sa dohadujú, koho priberú medzi seba aby mali potrebné hlasy na schválenie balíka Ursula von der Leyen, Roberta Metsola, Kaia Kallas, Antonio Costa a všetko ostatné vrátane priorít, programových téz, potrebných reforiem a návratu k silnej a zdravej Európe je úplne mimo akýchkoľvek debát. Je to len o miestach, osobách a obsadení," pokračuje Beňová s tým, že to považuje za veľké sklamanie.

Podľa europoslankyne sa tieto dve frakcie rozhodli pribrať liberálov a zelených pre to, že lebo budú ticho poslúchať. "Aspoň v úvode, keď ich potrebujú a podhodia im zato nejaké tie predsednícke a podpredsednícke miesta vo vedení výborov," tvrdí.

Beňová upozornila tiež na to, že Progresívni eurosocialisti do vedenia frakcie nezvolili jediného zástupcu zo strednej alebo východnej Európy.

"Je to absolútne neprijateľné a dnes som kolegov zo SMER - SSD informovala, že ja už so socialistami ďalej rokovať nebudem. Je to jednak nedôstojné a jednak vidím po troch týždňoch, ako ich nezaujímajú žiadne názory ani debata o budúcnosti, len vlastné pozície a to, či Costa bude na päť rokov predsedom Rady," pokračuje Beňová s tým, že označila doterajšiu šéfku eurokomisie Ursulu von der Leyenovú označila za "lobistku".

"Zajtra navrhnem mojim kolegyniam a kolegom iné riešenie. Bude pre nás čestné a bude autentické najmä voči našim voličom," uviedla Beňová v závere príspevku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Monika Beňová, Foto: FB/Monika Beňová
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies