Bombové hrozby v petržalských školách! Deti boli evakuované, reagoval aj Drucker

NETKY.SK • 3 September 2024, 10:37 • 2 min
Bombové hrozby v petržalských školách! Deti boli evakuované, reagoval aj Drucker

BRATISLAVA - Išlo o školy na Černyševského, Nobelovom námestí, Tupolevovej, Dudovej, Holíčskej, Gessayovej a Pankúchovej ulici, čo potvrdila hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V utorok ráno bolo na viacerých základných školách v bratislavskej Petržalke nahlásené umiestnenie bômb. Išlo o školy na Černyševského, Nobelovom námestí, Tupolevovej, Dudovej, Holíčskej, Gessayovej a Pankúchovej ulici, čo potvrdila hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

"Riaditelia a riaditeľky základných škôl postupovali podľa predpísaných pokynov. Deti aj zamestnanci okamžite opustili budovy, pričom polícia následne vykonala obhliadku priestorov na zaistenie bezpečnosti," uviedla Halašková.

Podľa jej slov sa v žiadnej z dotknutých škôl prítomnosť bomby nepotvrdila, rovnako tak neboli zistené žiadne iné nebezpečné zariadenia či látky.

"Žiaci sa už vrátili do tried a vyučovanie prebieha podľa aktuálneho rozvrhu," dodala. Podobný incident sa stal aj na základnej škole v Bernolákove, kde bola tiež nahlásená bomba.

Minister školstva Tomáš Drucker na sociálnej sieti potvrdil opakované vyhrážky bombovými atentátmi na školách. "Dôrazne odsudzujem tento bezprecedentný čin zameraný voči našim deťom, rodičom a pedagógom," vyhlásil Drucker.

Ubezpečil, že situáciu dôsledne monitorujú a v spolupráci s ministerstvom vnútra a príslušnými policajnými zložkami zaisťujú bezpečnosť. Ministerstvo školstva spolu s ministerstvom vnútra zároveň zvolalo spoločný brífing na tému aktuálnej bezpečnostnej situácie na školách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mestská časť Bratislava - Petržalka, Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies